Påvirker mange: TUI kansellerer alle reiser til destinasjonen

23/07/2023 12:19

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Reiseselskapet TUI har besluttet å kansellere alle sine planlagte avganger til den greske ferieøya Rhodos. Dette gjelder avganger både søndag og mandag.

Den greske ferieøya Rhodos har nylig blitt herjet av store skogbranner. Dette har nå fått konsekvenser for reisende som skulle ha reist til det populære reisemålet.

Dette er i hvert fall tilfelle hvis du skulle reise med reiseselskapet TUI.

Ifølge Ritzau har Anne Mørk-Løwengreen, som er kommunikasjonssjef for TUI i Norge, bekreftet at de har bestemt seg for å kansellere alle avgangene til Rhodos søndag og mandag.

Skogbranner har utviklet i feil retning i det siste. Dette har medført at brannvesenet i Hellas har kategorisert Rhodos og øya Evvia som kategori 5-områder.

Det samme gjelder hele østkysten av det greske fastlandet. Det betyr at det er størst risiko for brann.

TUI har hatt 40 dansker i de berørte områdene på Rhodos. De er nå alle flyttet til et annet sted på øya. Totalt har det store reiseselskapet cirka 2500 nordiske reisende på Rhodos i disse dager. Det skriver Ritzau.

Tidligere var meldingen fra TUI at de ville kansellere alle reiser til hoteller som ligger i de berørte områdene. Dette har de nå valgt å endre på.

I stedet har de valgt å avlyse alle reiser til den greske ferieøya. Ifølge Anne Mørk-Løwengreen er det et vedtak som er tatt for å være 'på den sikre siden'.

Alle som har en planlagt tur til Rhodos med TUI på søndag eller en av dagene som kommer kan booke om turen. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette, vil du få muligheten til å avbryte det.

Det står at du som reisende ikke trenger å gjøre noe selv. I stedet vil du bli kontaktet av TUI.

Her har du mulighet til å bestemme om du vil bestille om eller avbestille reisen.

De store skogbrannene har hatt stor innvirkning på folk på øya. Dette har medført at over 30.000 mennesker er evakuert.

Blant annet måtte 2000 turister evakueres med båt fra Rhodos lørdag kveld, skriver Reuters. I den forbindelse var det ikke bare skipene til den greske kystvakten som ble brukt.

Mer enn 30 privateide båter ble også stilt til disposisjon for evakueringen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.