Paret hadde vært gift i 52 år: Men så gjorde mannen det utenkelige

05/11/2023 09:00

redaktion

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Selv om paret hadde vært trofast mot hverandre i 52 år, skjedde det verste.

En forferdelig hendelse rystet rettssystemet i New South Wales da 76 år gamle Heinz Ratke ble dømt til 17 års fengsel for drapet på sin 71 år gamle kone Maria Ratke.

Hendelsen fant sted i deres hjem i Katoomba, vest for Sydney, i desember 2020.

I retten kom det frem hvordan Maria Ratke ble brutalt knivstukket av ektemannen Heinz Ratke.

Dommer Richard Weinstein karakteriserte drapet som 'bisart' og 'rart', og beskrev noen av sårene på Maria Ratke som defensive, noe som indikerte at hun var klar over angrepet og våken da det skjedde. Dette skriver The Daily Mail.

Heinz fortalte politiet at han planla å ta livet av sin kone for å skåne hennes økonomiske bekymringer og for å unngå å bli flau over situasjonen deres da sparepengene deres var oppbrukt.

Dette hadde fått ham til å få panikk da kona hadde fortalt henne planene for julehandelen neste dag.

"Han sa at han kom på ideen om å drepe sin kone for å skåne henne fra deres økonomiske problemer og for å unngå å bli flau over ham og hans feil".

Da han hadde myrdet kona i panikk, forsøkte mannen selv å begå selvmord. Etter noen dager sendte han en melding til fetteren sin hvor han beklaget handlingen.

'Jeg såret henne vondt og siden da har jeg ikke sluttet å gråte - jeg kan bare ikke slutte å gråte - jeg har aldri skadet henne, hvorfor nå?? Jeg er så lei meg - det er ikke meg!!'

Da politiet så kom til huset ble Maria Ratke funnet død i sengen. Heinz Ratke innrømmet overfor politiet at han hadde knivstukket kona.

Heinz Ratke ble dømt til 17 års fengsel, hvorav de første 11 årene er uten mulighet for prøveløslatelse.

På grunn av alderen er det sannsynlig at han vil tilbringe resten av livet bak lås og slå.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.