Pepsi-elskere raser over ny oppskrift: Nå vil de heller drikke Coca Cola

31/03/2023 10:55

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere Pepsi-elskere har kritisert merkevarens «kløende» nye oppskrift, ettersom den klassiske brusen nå inneholder omtrent 57 % mindre sukker enn før. Noen har til og med sverget å "vende hjem" til Coca-Cola.

Pepsi har lansert sin nye omformulerte oppskrift, som inneholder omtrent 57 % mindre sukker enn før, men dessverre er noen kunder mindre enn imponert over endringen.

Fremover vil denne mindre sukkerholdige versjonen erstatte hermetiske og flaskerte Pepsi-produkter i supermarkeder og butikker. Endringen skal implementeres i Storbritannia og Irland, men det er ikke kjent om den endres også i Danmark.

Pepsi Light- og Pepsi Max-produkter vil ikke bli påvirket.

Pepsi-fans har nå tatt til sosiale medier for å kritisere brusen, da de mener å erstatte sukker med søtningsmidler har ødelagt smaken og noen "står ikke ut" endringen. Noen har til og med annonsert at de nå vil begynne å drikke Coca-Cola i stedet.

En skuffet bruker skrev på Twitter:

"Siden når inneholder vanlig Pepsi nå søtningsmidler? En av de siste gjenværende brusene som jeg fortsatt kunne nyte er nå ødelagt også. Ser ut som Coca-Cola Classic er den siste bastionen av ekte sukker." skriver personen, mens en annen har kommentert:

"Ærlig talt, den vanlige Pepsi som selges i britiske supermarkeder med den nye oppskriften er absolutt søppel. Håper ærlig talt at salget ditt synker drastisk."

"Takk, Pepsi, først og fremst for at du ikke nevner den nye oppskriften på boksene eller flaskene, og for det andre for at du har tilsatt unødvendige søtningsmidler som jeg og tusenvis av andre er følsomme overfor. Det er over, Pepsi. Hallo, Coca-Cola, jeg" jeg kommer hjem, baby!" 

For å illustrere denne store forskjellen, vil en 330ml boks med Pepsi nå inneholde 15g sukker, i stedet for de originale 36g, mens en 2L flaske nå vil inneholde 91g sukker, ned fra 213g.

Men de som elsket den originale oppskriften vil gjerne vite at barene og restaurantene som selger Pepsi vil fortsette å servere den klassiske versjonen.

En Pepsi-talsperson sa til The Mirror at denne endringen vil ta litt tid å implementere. Butikker vil selge ut sitt eksisterende lager, noe som betyr at ikke alle bokser vil inneholde den nye oppskriften med en gang.

I følge en uttalelse på Pepsicos nettside: "Denne innsatsen er en del av pep+, vår transformasjonsplan for å fremme positiv handling for mennesker og planeten."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.