Philip Westh om noveller: "De handlet om å bortføre unge jenter"

16/05/2024 10:35

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Flere noveller er funnet i fengselscellen til den 33 år gamle mannen, som er tiltalt for å ha drept Emilie Meng og kidnappet en annen ung jente.

Tirsdag og onsdag i denne uken satt danske Philip Westh, som er tiltalt for å ha drept Emilie Meng og bortført en 13 år gammel jente, i vitneboksen i retten i Næstved.

Den 33 år gamle mannen har blitt avhørt – over de to første rettsdagene - om noen svært omtalte noveller som har blitt funnet i fengselscellen hans.

Ifølge kosterlisten heter novellene: «Jeg hadde gledet meg til denne dagen», og «Det hadde vært en dag utenom det vanlige».

Philip Westh har forklart at novellene handler om å kidnappe unge jenter helt ned i 15-årsalderen.

– Det er fiksjon. Dette er tanker og fantasier, sier 33-åringen, som fniser litt når aktor spør om det.

– Det handler om å bortføre noen unge jenter – en eller flere – og utsette dem for ulike seksuelle ting.

Aktor blir deretter fortalt at novellene beskriver voldtekter og andre seksuelle overgrep, slik de er skrevet i førsteperson.

Jentene er navngitt i novellene, er de jenter du kjenner?

– Nei, det er oppdiktet.

"Det er min avhengighet"

Novellene foregår enten i et skogsområde eller på en parkeringsplass. Philip Westh forklarte at det er basert på ting han har sett på datamaskinen, for eksempel.

I en av novellene er det to kvinner som føres ut til en gård eller lignende, fortalte aktor i retten i Næstved.

Westh sier at det er et fiktivt sted.

I en av novellene beskrives det at hvis hun ikke gjør som hun får beskjed om, vil hun få tennene slått ut, sier aktor.

– Det er min avhengighet. Det var en måte å kunne dyrke det videre i fengselet, hvor jeg var avskåret fra virkeligheten og internett, forklarte Westh.

Det erkjenner han

33 år gamle Philip Westh, som er siktet i Korsør-saken, innrømmer blant annet at han frihetsberøvet en 13 år gammel jente i lengere tid i fjor og utsatte henne for vold og ulovlig tvang.

Han nekter imidlertid for å ha gjort seg skyldig i drapsforsøk på jenta. Det sier hans forsvarer, advokat Karina Skou, i Næstved-domstolen tirsdag.

33-åringen innrømmer også at han har vært i besittelse av barneporno og kniv.

Jenta hadde akkurat avsluttet avisruta hennes i Kirkerup ved Slagelse da hun skal ha blitt påkjørt av en bil midt på dagen lørdag 15. april i fjor, hvorpå sjåføren bortførte henne i 27 timer. Hun ble funnet i live på Philip Wesths adresse ved Korsør søndag ettermiddag 16. april. I denne perioden ble hun ifølge tiltalen utsatt for overgrep.

Philip Westh innrømmer i tingretten at han utsatte jenta for annen seksuell omgang enn samleie, mens han nekter straffskyld for voldtekt. Han er tiltalt for å ha utsatt jenta for særlig farlige voldtekter. Han er også tiltalt for å ha bortført, voldtatt og drept 17 år gamle Emilie Meng i 2016, samt for et overgrep mot en 15 år gammel internatjente i Sorø i 2022. Han nekter dog for at han er skyldig i dette.

Det er satt av 18 rettsdager til behandlingen av saken, der en dom er ventet 28. juni.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.