Plastisk kirurg funnet skyldig i forsøk på drap

17/06/2023 07:30

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
En plastikkirurg er funnet skyldig i forsøk på drap etter døden til en tenåringspasient.

Onsdag (14. juni) fant jurymedlemmer Dr Geoffrey Kim, 52, ikke skyldig i uaktsomt drap.

Emmalyn Nguyen dro til Kim for en brystforstørrelsesoperasjon i august 2019 da hun var 18, hvor hun fikk hjertestans etter å ha fått narkose. Dessverre falt hun i koma og døde fjorten måneder senere, i oktober 2020, i en alder av 19.

Dr. Kim innrømmet at han ikke ringte 911 på fem timer etter at tenåringen fikk hjertestansen da hun mottok anestesi av sykepleier Rex Meeker.

Som et resultat ble Dr Kim også funnet skyldig i å hindre en telefon - som er klassifisert som en mindre forseelse.

Imidlertid kan siktelsen for drapsforsøk føre til at Kim får ett til tre års fengsel, siden forbrytelsen er en forbrytelse i klasse 5 i Colorado.

Påtalemyndigheten hevdet at Dr Kim forårsaket tenåringens død da han ikke klarte å ringe etter hjelp i fem timer etter at Nguyen fikk hjertestans.

Siden Dr Kims arbeidssted var et poliklinisk kirurgisenter, ville øyeblikkelig behandling på et sykehus gitt mer passende omsorg.

Dr. Kims forsvarsadvokater hevdet under juryrettssaken at sykepleier Meeker var skyld i tenåringens død. De sa at Meeker ga Nguyen en blanding av farlige stoffer før operasjonen hennes og en dose fentanyl som stoppet hjertet hennes totalt, ifølge Denver Post.

Meeker ble faktisk også anklaget for drap, men det ble henlagt i september i bytte mot vitnesbyrd under rettssaken, ifølge 9News.

Meeker fortsatte med å si i rettssaken at Dr Kim nektet ham å ringe etter hjelp i fem timer. Paret har allerede blitt tvunget til å betale Nguyen-familien 1 million dollar hver i et urettmessig dødsoppgjør.

Mens Dr Kim står overfor en fengselsstraff, ga Meeker opp lisensen til å administrere anestesi, men har fortsatt en medisinsk lisens.

Nguyen ble hjernedød og kunne ikke snakke eller gå etter operasjonen. Foreldrene hennes, Lynn Fam og Sonny Nguyen, fortalte KDVR i 2019 at datteren deres ønsket brystimplantater for å styrke selvbildet hennes og hadde spart mye penger for å gjøre det.

Arapahoe County Sheriff's Office Captain of Investigations, Travis Stewart, sa til New York Post:

"Undersøkelsen har tatt mer enn to år å fullføre og involverte dusinvis av intervjuer og ransakingsordrer.

"Vårt håp er at dette vil være begynnelsen på å bringe rettferdighet og en følelse av avslutning til Emmalyns familie."