Politi stoppet yacht med 2,7 tonn kokain om bord

03/09/2023 12:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiets aksjon har avslørt at kriminelle nettverk på Balkan spiller en stor rolle i den globale kokainhandelen

Spansk politi har beslaglagt 2,7 tonn kokain fra en yacht vest for Kanariøyene og arrestert minst seks personer mistenkt for å være medlemmer av en Balkan-basert smuglerring.

Det opplyser EUs politibyrå, Europol.

Tungt bevæpnet politi gikk om bord i yachten tidligere denne uken og arresterte to personer. Den ene var ukrainsk, den andre tsjekkisk.

Samtidig ble fire andre personer arrestert i Serbia. Blant dem var en serbisk statsborger som er mistenkt for å være leder for smuglerringen.

Det var politiet i den serbiske hovedstaden Beograd som startet etterforskningen av de mistenkte smuglerne.

– Organisasjonen ble mistenkt for å ha organisert kokainforsendelser på flere tonn fra Brasil til EU, heter det i en pressemelding fra Europol.

Det spanske politiet rykket ut i småbåter med et krigsskip på slep da de gikk om bord i yachten. Den sank da den ble tauet fordi den var i dårlig forfatning, ifølge spansk politi.

Yachten ble bordet av spanske politifolk i internasjonalt farvann drøyt 700 nautiske mil vest for Kanariøyene.

Under politiaksjonen ble det også beslaglagt to luksusbiler, dyre armbåndsur og et stort kontantbeløp i euro tilsvarende rundt fire millioner kroner.

Aksjonen har avslørt at kriminelle nettverk, som i stor grad består av borgere fra Balkan, spiller en stor rolle i den globale kokainhandelen.

Sist fredag ​​beslagla spanske myndigheter nesten 9,5 tonn kokain fra Ecuador. Det er den største mengden som noen gang er beslaglagt i landet i en enkelt politiaksjon.

Spanias geografiske beliggenhet nær Nord-Afrika, som er en stor leverandør av hasj, og landets nære bånd til tidligere kolonier i Latin-Amerika har gjort EU-landet til en portal for smugling av narkotika inn i Europa.

Etterforskere fra Brasil, Kroatia, Frankrike, Polen, Portugal, Slovenia og Spania samarbeidet med serbisk politi i saken.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen