Politiet drepte gravid kvinne (21)

05/09/2023 06:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 21 år gamle kvinnen ble anklaget for butikktyveri.

Nylig ble kameraopptak fra politiet publisert, der man kan se en offiser som skyter gjennom frontruten til en gravid kvinnes bil, etter at hun ble anklaget for butikktyveri i en dagligvarebutikk.

Familien til 21 år gamle Ta'kiya Young kalte hendelsen en "kriminell handling" og "grovt misbruk av makt og autoritet" etter å ha sett opptakene.

Videoen viser en politimann fra Blendon Township nærme Youngs førersidevindu utenfor en i Westerville og gjentatte ganger ber henne gå ut av bilen.

Du kan se videoen nederst i artikkelen.

En annen offiser, som også har på seg et kroppskamera, går deretter foran bilen. "De sa at du stjal noe... gå ut av bilen," sier betjenten ved vinduet og ber Young om å ikke dra.

«Jeg stjal ikke noe,» kan man høre Young si mens de to krangler frem og tilbake med vinduet hennes litt på gløtt.

Politiet sa tidligere at en ansatt i dagligvarebutikken hadde varslet betjentene om at en kvinne som hadde stjålet alkoholflasker var i en bil parkert utenfor butikken.

«Kom deg ut av den jævla bilen,» sier betjenten som står foran bilen, med pistolen trukket og venstre hånd støttet på panseret på bilen, viser videoen.

På et tidspunkt høres Young si: "Skal du skyte meg?"

Young kan da sees snu rattet på bilen mens betjenten ved siden av vinduet hennes fortsetter å oppfordre henne til å gå ut av kjøretøyet. «Gå ut av den jævla bilen,» gjentar betjenten foran bilen mens kjøretøyet begynner å bevege seg sakte fremover, viser videoen.

Det går noen sekunder og så skyter betjenten som står foran panseret gjennom frontruten. Etter skuddet løper betjentene ved siden av bilen og ropte til sjåføren om å stoppe.

Offiserer ringer for sikkerhetskopiering og knuser vinduet for å nå sjåføren, som ser ut til å være falt over på siden.

Brian Steel, konserndirektør for Fraternal Order of Police Capital City Lodge #9, sa: "Et våpen er ikke bare et skytevåpen. Et våpen er også et kjøretøy på 2000 pund som noen setter i gir og kjører mot deg.»

"Jeg forstår hvorfor det kan være rettferdiggjort, men igjen, jeg tar ikke den avgjørelsen," sa Steel til journalister fredag, med henvisning til skytingen. Han sa at han antok at betjenten trodde han ikke kunne komme seg ut av veien for kjøretøyet raskt nok.

Kroppskameraopptakene utgitt av Blendon Township Police Department gjorde ansiktene til betjentene uskarpe. Opptaket er redigert og spleiset sammen.

Young var gravid da hun døde, og fosteret overlevde ikke, sa Franklin County Coroner's Office tidligere. Youngs dødsårsak venter.

Politiet sier at Ohio Bureau of Criminal Investigation gjennomfører en uavhengig etterforskning av skytingen.