Politiker åpner opp om forholdet med 15-åring

10/02/2024 10:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå åpner 29-åringen seg om forholdet til 15-åringen.

Mike Fonseca, en 29-årig folketingsmedlem i Danmark, har skapt overskrifter etter å ha åpnet opp om sitt kjærlighetsforhold til en 15-åring gjennom en kronikk i Altinget.

Fonseca, som nå er uavhengig representant etter å ha blitt utestengt fra Moderaterne på grunn av forholdet, beskriver sin partner som et "dejligt menneske" og uttrykker at kjærligheten mellom dem ikke følger konvensjonelle regler.

Dette kommer i kjølvannet av at forholdet vakte oppsikt i Danmark, spesielt siden jenta bare går i 9. klasse.

Jeg er forelsket i et «dejligt menneske», som har en alder, som dessverre ikke passer inn i de interne atferdsreglene hos Moderaterne, skriver han.

Fonsecas forhold til den unge jenta har vært kontroversielt, men han understreker at forholdet er lovlig innenfor Danmarks lovgivning, der den seksuelle lavalder er 15 år. Det skriver VG.

Han har vært sykmeldt fra Folketinget siden november, noe han attribuerer til den psykiske belastningen saken har medført. Fonseca sier han nå er på vei til å komme seg både fysisk og psykisk.

I kronikken fremhever Fonseca at forelskelsen ikke har påvirket hans politiske standpunkter. Han argumenterer for at personer i alderen 15–17 år er modne nok til å ta viktige valg i livet.

Han møtte først jentas familie gjennom en felles interesse for motorsykler og har over tid blitt en venn av familien. Jentas foreldre har offentlig støttet forholdet, til tross for potensialet for offentlig debatt.

Det oppsto stor offentlig debatt i Danmark etter at forholdet ble kjent. Fonseca insisterte på at hvem han velger å være i et forhold med, er et personlig valg. Den offentlige reaksjonen inkluderte bekymringer om dynamikken i forholdet, men Fonseca og jentas foreldre har fremholdt at deres forbindelse er basert på gjensidig respekt og kjærlighet.

Dette sammendraget omstrukturerer den opprinnelige teksten ved å fokusere på Fonsecas perspektiv og reaksjonene rundt hans offentliggjøring av forholdet, etterfulgt av detaljer om forholdet og dets offentlige mottakelse.