Politimann truffet av skudd

22/03/2023 13:24

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En dramatisk morgen der en politimann har blitt truffet av skudd.

En tysk politimann er lettere såret etter at han ble skutt og drept av en høyreorientert skikkelse fra den såkalte Reichsbürger-bevegelsen onsdag morgen.

Reichsbürger-bevegelsen er en høyreorientert bevegelse som har som hovedformål å bringe Tyskland tilbake til Deutsches-riket som utgjorde Tyskland fra 1871 til slutten av andre verdenskrig i 1945.

Skuddet mot offiseren falt i Reutingen, sør for Stuttgart, under et større raid mot Reichsbürger-bevegelsen.

Ifølge den tyske avisen Bild var hjemmene til flere nåværende politifolk og soldater blant stedene som fikk uventet besøk og måtte undersøkes.

En lignende operasjon fant sted tilbake i desember, da en massiv polititilstedeværelse slo til på en rekke adresser over hele Tyskland.

Dette var også adresser til blant annet politimenn og soldater fra det tyske militæret. Da ble 25 personer arrestert.

Den tyske militære spesialenheten Kommando Spezialkräfte (tilsvarende Jaegerkorpset) har også hatt noen utfordringer med svært høyreorienterte medlemmer.

Reichsbürger-bevegelsen anerkjenner ikke den nåværende regjeringsformen i Tyskland, som den derfor prøver å styrte.

Den store bekymringen blant tyske politikere er at flere av medlemmene i Reichsbürger-bevegelsen er høyt utdannet politi og militært personell som både har tilgang til våpen og kompetanse til å bruke dem.

Betjenten er meldt lettere såret etter skytingen, og situasjonen er stabil. Gjerningsmannen har overgitt seg til politiet.