Polsk kvinne hevdet å være Madeleine McCann: Nå har DNA-svaret kommet

04/04/2023 10:44

Emma

Nyheter
Foto: Instagram/Politi
Foto: Instagram/Politi
Polske Julia Wendell har nå fått svar på om hun ER den savnede Madeleine McCann.

Mysteriet med britiske Madeleine «Maddie» McCann fikk et nytt kapittel tidligere i år.

En kvinne ved navn Julia Wendell hevdet at hun er identisk med Maddie, som berømt forsvant mens hun var på ferie med familien i Praia da Luz i mai 2007.

Den 21 år gamle kvinnen, som bor i Polen, hadde opprettet en Instagram-profil med brukernavnet I am Madeleine McCann, hvorfra hun argumenterte med bilder for at hun er den savnede Maddie.

Hun valgte til og med å ta en DNA-test fordi hun var så trygg på saken sin.

Nå har svaret kommet - og Julia Wendell er IKKE Madeleine McCann.

Det skriver det britiske mediet Mirror.

I stedet viser DNA-testen at Julia Wendell er av polsk avstamning - i tillegg viser DNA-testen også at hun har litauisk og rumensk blod i seg.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan den polske kvinnen selv forholder seg til DNA-responsen.

I forbindelse med hennes oppsiktsvekkende påstand har den polske kvinnen slått seg sammen med en privatdetektiv ved navn Dr. Fia Johansson. Hun har hjulpet den polske kvinnen med å spre den ville - og nå usann - historien. Det var også privatetterforskeren som i forrige måned avslørte at Julia Wendell ville bli intervjuet av Dr. Phil selv.

Dr. Fia Johansson har også tidligere uttalt at hun mener hun har bevis som avslører at Julia Wendell havnet i menneskehandel som barn.

Det er imidlertid en teori som Julia Wendells egen polske familie har avvist.

Skulle det vise seg at DNA-prøvene ikke stemmer med Madeleine McCann, har privatetterforskeren håp om at det vil dukke opp et nytt treff.

– Hun kan også matche med alle andre der ute som kanskje leter etter et savnet barn fra den tiden, sa Fia Johansson da hun gikk live på Instagram for noen dager siden.

Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007 mens hun var på ferie i Portugal med sine foreldre og søsken. Selv om det aldri har blitt funnet noen definitive ledetråder i saken, er det i dag den klare vurderingen fra myndighetene og etterforskerne at Maddie er død.

I 2022 ble en tysk mann utpekt som hovedmistenkt i saken.

Christian Brueckner bodde i Algarve i 1995 og 2007 og gjorde innbrudd i hoteller og ferieleiligheter. Politiet mener han drepte Maddie 3. mai 2007.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.