Populær destinasjon på Gran Canaria: Nå advarer de

16/02/2024 10:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Kommer nå med advarsel.

Canariavisen rapporterer om økende bekymringer knyttet til sikkerheten for turister ved Barranco de Barafonso på Gran Canaria, bedre kjent som Las Vacas-ravinen.

Denne attraksjonen, ofte omtalt som en miniatyrversjon av Grand Canyon, har vokst i popularitet og er blitt et av de mest Instagram-vennlige stedene på Gran Canaria. Imidlertid har den voksende strømmen av besøkende, spesielt de på jakt etter det perfekte selfie, ført til flere ulykker.

- Hundrevis av besøkende lokkes til den unike kløfta. Mange setter egen sikkerhet på spill for å ta de perfekte feriebildene, skriver Canariavisen

Nettavisen Canariajournalen har tidligere belyst risikoen ved å besøke dette stedet, understreket av mangel på nødvendig infrastruktur for å håndtere besøkende.

Dette inkluderer utilstrekkelig parkeringsplass langs det smale og svingete veistykket som flankeres av bratte ravinesider, noe som ikke er tilpasset besøkendes sikkerhet. Det skriver DinSide.

- Vegvesenet på øya understreker at de er villige til å samarbeide, men at det ikke er rom for å utvide veien. Det eneste som er sikkert, er at området ikke er dimensjonert for den voldsomme pågangen.

For å ta tak i disse problemene, vurderer kommunen Agüimes tiltak for å forbedre situasjonen, med mål om å gjøre området tryggere for både turister og turgåere.

Disse tiltakene er nødvendige for å forebygge ytterligere ulykker i et område som tiltrekker seg en stadig større mengde besøkende.