Populære snacks trekkes tilbake

05/04/2024 12:59

Emma

Nyheter
Foto: The Image Party / Shutterstock.com
Foto: The Image Party / Shutterstock.com
Populære produkter trekkes nå tilbake.

Tortillachipsene Cheetos Flamin’ Hot Crunchy, Cheetos Crunchy og Takis Fuego Hot Chili Pepper & Lime trekkes tilbake fordi de inneholder et forbudt stoff.

Flere importører trekker tilbake rullede tortillachips av mais med innhold av fargestoffet E 110 Paraoransje. Dette tilsetningsstoffet er ulovlig å bruke i snacksprodukter som er basert på korn, mel og stivelse, opplyser Mattilsynet.

Produktene er importert fra USA via leverandører i Nederland, Tyskland og Tsjekkia. Det finnes flere andre produktvarianter på markedet av Cheetos og Takis som ikke inneholder det ulovlige fargestoffet. Vi ber derfor forbrukerne om å lese igjennom ingredienslisten. Fargestoffet er merket Yellow 6 eller Yellow 6 lake på amerikansk, og E 110 eller Paraoransje på norsk.

Produktene er solgt i kiosker, godteri- og leketøysbutikker, mindre dagligvarebutikker og nettbutikker over hele landet.

Forbrukere som har kjøpt produktene, kan kaste disse eller levere dem tilbake til butikken der de ble kjøpt, skriver Mattilsynet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.