Populær TV-vert død

24/07/2023 13:51

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den ekstremt populære TV-programlederen er død etter en lang kamp mot kreft.

Den kjente BBC-nyhetspresentatoren, George Alagiah, er død i en alder av 67 etter en lang kamp med tarmkreft. Dette bekreftes av agenten hans, Mary Greenham.

Alagiah ble født på Sri Lanka og ble et av BBCs mest kjente ansikter da han ble programleder for BBC One's News At Six i 2007.

George Alagiah ble diagnostisert med stadium fire tarmkreft i april 2014.

Han gjennomgikk to runder med kjemoterapi og flere operasjoner, inkludert fjerning av det meste av leveren hans, i kampen mot den dødelige sykdommen.

I oktober 2015 kunngjorde han at behandlingen hans var avsluttet, og han kom tilbake til BBC News At Six 10. november.

Alagiah begynte sin karriere med BBC i 1989 og tilbrakte flere år som en av selskapets ledende utenrikskorrespondenter før han gikk over til vertskap.

Han begynte å være vertskap for nyhetssendingen kl 18 i 2003 og tok på seg en fast rolle fire år senere da hans medvert, Natasha Kaplinsky, forlot showet.

Før han ble et av BBCs mest gjenkjennelige ansikter, var han en fremtredende utenrikskorrespondent med spesialisering i Afrika. Han dekket jevnlig borgerkrigene i Somalia og Liberia, samt folkemordet i Rwanda for 20 år siden.

I løpet av sin karriere har han intervjuet mange sentrale politiske skikkelser, inkludert Sør-Afrikas president Nelson Mandela, erkebiskop Desmond Tutu og den tidligere zimbabwiske lederen Robert Mugabe.

"Vi er alle utrolig triste over å høre nyhetene om George. Våre tanker er hos familien hans på dette tidspunktet. George var en av de beste og modigste journalistene i sin generasjon, rapporterte fryktløst fra hele verden og presenterte nyhetene feilfritt. Han var mer enn bare en utmerket journalist, publikum kunne fornemme hans vennlighet, empati og fantastiske menneskelighet. Han vil savne ham enormt, og vi vil savne ham enormt." sier en uttalelse fra BBC.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.