Populær vare hos Kiwi har steget med 124 prosent over natten

31/01/2023 09:57

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kiwi sier de er prispresserne, men i går presset de prisen opp på mange varer.

Matleverandørene har varslet prisøkninger 1. februar, og det er stor spenning knyttet til hva som blir regningen for forbrukerne.

Mandag ble brokkoli mer enn doblet i pris hos lavpriskjeden Kiwi. Den gikk opp fra 8,90 til 19,90 kroner. Det er en prisøkning på hele 124 prosent på én dag, ifølge Nettavisen, som har sjekket prisen på ni varer.

Også appelsiner, avokado i nett og epler økte med mer enn 50 prosent fra én dag til en annen. I tillegg økte også Fjellbrød kraftig, med hele 45 prosent.

Prisene på mat og drikke har økt med 11,5 prosent på ett år, og prisøkningen i juli var på rekordhøye 6,7 prosent. 

Ifølge Nettavisen var varene som ble sjekket med i Kiwi sin priskampanje for januar. Der lovte de å holde prisene nede på en rekke varer til 29. januar.

– Nå prøver Kiwi og fortelle at de ikke gir seg på pris. Da blir det et problem at de skrur opp prisen så kraftig fra en dag til en annen, sier dagligvareekspert Odd Gisholt til avisa.

Kiwi peker på at ingen av produktene har økt i pris siden 31. desember. Ifølge dagligvarebutikken er det ikke snakk om en prisøkning, men en kampanje som er avsluttet som annonsert.

– Prisene varte helt fram til 29. januar, og dette var godt markert både i butikk og i alle annonser. Produktene gikk i dag tilbake til samme pris som før kampanjestart, sier Kiwis kommunikasjonssjef Kristine Arvin til Nettavisen.

Prisen på brokkolien var 14,90 da VG sjekket i starten av desember, så dette er uansett en kraftig økning fra før jul.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.