Prins Harry rasende over Charles sin avgjørelse mot Meghan

08/04/2023 17:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prins Harry ble rasende etter at kong Charles nektet å sette Meghan Markle på kongefamiliens lønnsliste, hevder en ny bok.

Monarken skal ha delt den ubehagelige nyheten til prinsen i 2016, kort tid etter at Harry avslørte planene sine om å gifte seg med den amerikanske skuespilleren. Dette beskriver kongelig korrespondent Robert Jobson i den nye boken «Vår konge».

"Er du sikker Harry?" lød det først fra William da Harry fortalte at han ville gifte seg med Meghan Markle.

I stedet for å gratulere Harry, sa den fremtidige kongen at han ikke hadde råd til å betale Meghan som medlem av kongefamilien fordi han allerede finansierte Camilla og Williams voksende familie. Høres ut som det fra media Express.

«Det gjorde Harry rasende», skrev Jobson, som også har skrevet to bøker om prinsesse Diana sammen med sin tidligere livvakt Ken Wharfe.

Denne «bomben» førte til en av de første uenighetene mellom far og sønn.

Charles sluttet å ta Harrys samtaler etter at sønnen hans utskjelt ham og gjentatte ganger ba om penger.

«Da dronningen spurte Charles hvorfor han ikke hadde gitt etter, fortalte han henne at han ikke var en bank», skriver Jobson.

Harry føler han har opplevd motgang fra både faren Charles og broren William i forbindelse med ekteskapet med Megan Markle, men dronning Elizabeth vendte også ryggen til dem. Det skjedde spesielt etter opptredenen til paret, der de gjorde det beryktede intervjuet med Oprah, hvor de kritiserte monarkiet kraftig og anklaget familien for ikke å akseptere Meghan på grunn av rasistiske idealer.

Den avdøde dronningen beskrev Sussexenes oppførsel som "ganske gal", ifølge den kongelige korrespondenten.

Til tross for den tilsynelatende kulden mellom paret, kan kongelige overvåkere være vitne til nok en gjenforening ved kong Charles' kroning, som er planlagt til 6. mai.

Harry og Meghan ferdigstiller planene om å fly fra California til London for å delta på den historiske begivenheten.