Prinsesse Ingrid Alexandra: Vekker oppsikt

27/03/2023 09:39

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Prinsesse Ingrid Alexandra (19) får mye oppmerksomhet mens hun utfører sine offisielle oppgaver og får også oppmerksomhet i utlandet.

Mange synes det er fascinerende å se stilen hennes, som hun selv kjenner godt. Det er ingen tilfeldighet at hun nesten utelukkende bruker klærne til kronprinsesse Mette-Marit (49) i offisiell sammenheng.

Vi så det både i hverdagen og på fest, for eksempel da hun dro til Utøya og myndighetsdagen hennes ble feiret på Slottet.

Ved å bruke morens klær understreker Ingrid viktigheten av resirkulering før forbruk. Hun er veldig miljøbevisst og klesindustrien er kjent for å være en av de verste i denne forbindelse.

Men mens Ingrid ofte kler seg i morens klær, er det en annen prinsesse hun stadig sammenlignes med.

«Har hun funnet sitt moteforbilde i Kate», skrev Tyske Gala i forbindelse med Ingrids 18-årsdag, og viste til en rekke bilder hvor de to langhårede brunettene er kledd i samme stil.

Men i det siste eksemplet vi så hvor de to sammenlignes, går inspirasjonen andre veien. Det er uansett et av de nyeste klærne til prinsesse Kate (41), som sammenlignes med klærne som den norske prinsessen hadde på seg da hun besøkte statsmakten for ett år siden.

Den rojale Instagram-konto @royalfavourites undertekst nylig bilder av de to prinsessene i mørke bukser og lys dressjakke:

«Prinsesse Ingrid Alexandras og prinsesse Catherines antrekk ligner, og jeg liker det. Det har blitt sagt før at de to ligner hverandre; det synes ikke jeg. Men de har definitivt samme viben».

KK mote- og skjønnhetssjef Ida Elise Eide Einarsdóttir bemerket også at de to prinsessene ofte sammenlignes. Som mange andre synes hun de to er like i både stil og utseende.

– Det er jo ikke første gang de to er blitt sammenlignet. Ikke så overraskende egentlig, for likheten er jo åpenbar - også utover det rent utseendemessige. Stilmessig er de begge nokså klassiske. Ingrid Alexandra har nok ved flere anledninger sett til nettopp prinsesse Kate for inspirasjon, og er flere ganger blitt referert til som hennes dobbeltgjenger, sier hun til Se og Hør.

Einarsdóttir fortsetter å understreke at Kate har blitt et ekte moteikon, og hun er ikke i tvil om at vår egen prinsesse blir den samme.

– Selv de beste henter inspirasjon fra andre. Det har også Kate selv gjort med klare referanser til sin avdøde svigermor prinsesse Diana. Ingrid Alexandra har for øvrig flere rollemodeller motemessig; hun låner klær av mamma Mette Marit, og har også masse å hente i gjenbrukstips fra bestemor dronning Sonja, sier moteeksperten avsluttende.