Prinsesse Josephine til Maria: 'Hva er den dagen?'

11/03/2021 16:13

Emma Sletta

Nyheter
Kronprinsesse Mary ble sendt på noe av en oppgave da datteren spurte hva som i dag betyr noe for kvinner.

Kronprinsesse Mary spiste frokost da datteren, Josephine, kom over en overskrift som i dag er den internasjonale kvinnedagen.

Josephine valgte å spørre hva det betyr.

Kronprinsesse Mary ville selvfølgelig gjerne svare, men hun måtte først gå til tenkeboksen.

 

"Likestilling handler ikke om at alle er de samme, men - som jeg sa til Josephine - om at kjønn ikke spiller en rolle når mulighetene presenterer seg selv og beslutninger blir tatt ... eller når du følger drømmene dine», skriver Mary på den danske kongefamiliens Instagram-konto.

Hun fortsetter med å legge ut på Instagram:

"Hun spurte: 'Hva er den dagen?'. Jeg tenkte kort på svaret mitt og sa at for henne er det en dag da hun må tro og stole på at hun kan bli og gjøre alt hun drømmer om. uten noen eller noe som stopper henne... fordi hun er en jente."

Josephine, som er ti år gammel, valgte å ikke stille ytterligere spørsmål.

" Hun stilte ikke flere spørsmål, så kanskje svaret mitt ikke var noen overraskelse for henne. Kanskje det er noe hun tar for gitt, fortsetter hun i innlegget.

Kronprinsessen velger senere å fokusere på de kvinnene rundt om i verden som ikke har det lett. Hun mener derfor at i dag har forskjellige betydninger avhengig av hvor i verden du bor.

"Men uansett hvor du bor, er det en viktig dag når vi snakker ikke bare om hvor langt vi har kommet, men også om hvor vi har kommet fra og hvor vi ønsker å gå."