Prissjokk på flyplassen: Johan trodde ikke sine egne øyne da han så regningen

28/09/2023 06:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: X
Foto: X
Johan trodde ikke sine egne øyne da han så hva han måtte betale for rekesmørbrød og ølet på flyplassen.

Det er ingen hemmelighet at prisene på flyplasser ofte er høyere enn andre steder. Men nylig skapte prisen på en vanlig rekesmørbrød og en øl på Landvetter flyplass i Sverige en storm av raseri på sosiale medier.

Til tross for den generelle forventningen om høyere priser på flyplasser, ble regningen på 422 SEK for dette enkle måltidet ansett som ute av proporsjoner. Dette skriver DinSide.

Det var den svenske seniorøkonomen i SEB, Johan Javeus, som gjorde oppmerksom på dette absurde prisnivået ved å dele det på sosiale medier, nærmere bestemt på X (tidligere kjent som Twitter).

"Ok, vanskelig å bli sjokkert over hvor mye ting koster i disse dager, men denne er vanskelig å slå. En veldig enkel rekesmørbrød og en enkel øl på Landvetter flyplass... SEK 422!!!," skrev han.

Javeus' innlegg gikk deretter viralt og har i skrivende stund mer enn 2800 'likes' og 532 kommentarer.

Kommentarene spenner fra de som anser det som en trist realitet på flyplasser til de som ikke tror sine egne øyne og heller vil sulte enn å betale slike priser.

«Da sulter jeg heller i hjel», skriver Mathias Sundin.

Mens Javeus har latt være å kommentere saken ytterligere til media, har innlegget hans utløst en større diskusjon om prisene på svenske flyplasser og spørsmålet om de er urettferdig høye.

Swedavia har blant annet reagert på innlegget. Dette følger resultatene av Swedavias siste forbrukerundersøkelse, der kundene klaget på de høye matvareprisene på flyplassene.

– Prisene på flyplassen må ikke være mer enn ti prosent høyere enn tilsvarende produkter i byen, sier markedssjef i Swedavia til Dagens Industri.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.