Dronning Elizabeth dropper enda en tradisjon: Buckingham Palace er tause om saken

31/08/2022 12:57

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Buckingham Palace har nettopp kunngjort at dronning Elizabeth forlater en langvarig tradisjon når Storbritannias fremtidige statsminister utnevnes.

Resepsjonen vil finne sted på Balmoral Castle i Skottland - og ikke i England, som tradisjonen tilsier.

 Det melder Sky News.

Dette er første gang i hennes styre at dronning Elizabeth ikke har mottatt en fremtidig statsminister i England.

Buckingham Palace har ikke gitt noen grunn til endringen, men ifølge BBC har dronningen slitt med mobilitetsproblemer den siste måneden. Mediene sa at retten ikke hadde gitt en offisiell forklaring.

Endringen puster dermed nytt liv inn i bekymringene for dronning Elizabeths helse som har vært preget av britisk presse.

Akkurat som tidligere denne måneden da dronning Elizabeth avlyste den tradisjonelle velkomstfesten på Balmoral. Buckingham Palace benektet imidlertid at kanselleringen skyldtes hennes helse.

"Det er helt i tråd med planleggingen av dronningens timeplan som passer henne," sa hun.

Dronningen bor for tiden på Balmoral Castle, som hun alltid gjør på denne tiden av året. Men hun var ventet å være tilbake i London 6. September.

Men den planen er nå droppet.

En ny statsminister skal bli funnet etter at Boris Johnson gikk av i juli etter en rekke skandaler. Spesielt de ulovlige partene i Downing Street gjorde forskjellen.

Han gikk av som både Høyre-leder og statsminister. Han vil imidlertid fortsette til erstatningen er klar.

Høyre har stortingsvalg 5. September.

Her skal partiet velge mellom tidligere finansminister Rishi Sunak og utenriksminister Liz Truss. Og vinneren vil da møte dronning Elizabeth som landets nye statsminister.

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.