Putin 'frykter for sitt liv'

24/11/2022 11:03

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin «frykter for sitt liv» etter at russiske tropper ble tvunget til å trekke seg ut av Kherson, har en tjenestemann i Kiev hevdet.

Retretten var et ydmykende slag mot Putins hær, da den strategiske byen var den første og eneste regionale hovedstaden Russland hadde erobret.

Reaksjonene på nederlaget i Moskva var av sjokk og fortvilelse, blant annet fra statlige TV-verter.

Det skriver Metro.

Oleksiy Arestovich, en rådgiver for Zelenskyjs stabssjef, fortalte The Times:

"Putin er veldig redd fordi det ikke er tilgivelse i Russland for tsarer som taper kriger. Han kjemper for livet nå. Hvis han taper krigen, i hvert fall i russernes sinn, betyr det slutten. Slutten på ham som en politisk figur, og muligens i fysisk forstand."

Andrey Norkin, en programleder for den russiske statseide kanalen NTV, nektet å snakke om Kherson-retretten på showet sitt, og spøkte med at han ville bli sendt i fengsel hvis han uttrykte sine virkelige synspunkter.

I mellomtiden innrømmet den russiske politiske eksperten Sergey Kurginyan på direktesendt tv at "ikke alt er så bra", og la til at "en stor konvensjonell krig ikke skal skje".

Khersons frigjøring har imidlertid ført til flere missilangrep over hele Ukraina, der en nyfødt baby ble drept på en fødeavdeling i Zaporizhzhia.

Redningsmannskaper sier at moren og legen ble reddet fra ruinene av den to etasjer høye bygningen, men spedbarnet døde.

"Sorg fyller hjertene til ukrainere," sa Zaporizhzhia-guvernør Oleksandr Starukh.

"I løpet av natten avfyrte russiske monstre store raketter mot den lille fødeavdelingen på sykehuset i Viljansk. Sorg fyller våre hjerter - en baby som nettopp hadde kommet til denne verden ble drept," sier han til Telegram.

Læs også:

Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.
Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.