Putin har fluktplanen klar hvis han taper krigen i Ukraina

09/12/2022 11:03

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putins allierte har jobbet med en hemmelig fluktplan, fra Russland til Argentina eller Venezuela dersom Russland skulle tape krigen i Ukraina.

Vladimir Putin har en hemmelig plan på plass for å flykte fra Russland hvis de taper krigen i Ukraina, har en tidligere taleskriver for den russiske presidenten hevdet.

Siden i vår har presidentens komité utarbeidet en rømningsplan, uoffisielt kalt «Noahs ark», og har vurdert evakueringssteder, inkludert Argentina, Venezuela og Kina.

Dette er ifølge Abbas Gallyamov, en tidligere Putin-alliert som ble politisk analytiker, som skrev taler for Kreml-lederen fra 2008 til 2010 og nå bor i Israel.

Det skriver Daily Star.

Da han kom med påstanden på Telegram-appen tidligere denne uken, sa han at informasjonen kom fra en pålitelig kilde, og la til: "Jeg gjenforteller vanligvis ikke innsidehistorier, men i dag vil jeg gjøre et unntak."

I detalj om planen skrev han: "Som navnet [Noahs ark] antyder, handler det om å finne nye land hvor du kan dra hvis hjemlandet ditt blir helt ubehagelig. Lederens plan betyr ikke at han vil tape krigen, miste makten og han må evakuere et sted umiddelbart."

Gallyamov hevder at Kina var det opprinnelige landet som Putin foreslo å flykte til, med ideen fremsatt av Mikhail Kovalchuk, en russisk forsker og tjenestemann som er president for landets viktigste kjernefysiske forskningssenter.

Men disse planene ble senere skutt ned på grunn av lite håp om samarbeid med landet i tilfelle de måtte flykte, fordi Kina ikke liker "tapere".

Han fortsatte med å hevde at Argentina og Venezuela nå begge anses som "lovende steder".

Gallyamov skrev at han ikke kjenner til ytterligere detaljer om en potensiell plan om å flykte til Argentina, men at Igor Sechin, en russisk oligark og nær alliert av Putin, overvåker et prosjekt for å flykte til Venezuela.