Putin i stor sorg

12/03/2024 12:25

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dødsfall i nære slektninger har rammet Vladimir Putin.

Russiske medier melder at Jevgenij Mikhailovitsj Putin, fetteren til Russlands president Vladimir Putin, er død, 90 år gammel.

Nyheten kommer fra nettstedet IvanoNews, som skriver at Jevgenij feiret sin 90-årsdag i slutten av februar. Detaljene rundt omstendighetene og årsaken til hans død er ennå ikke offentliggjort.

Prominente bånd til Jevgenij Putins familie

Ifølge WP.pl bodde Jevgenij Putins familie i Ivanovo til 2002, hvoretter de flyttet til Moskva etter at Vladimir Putin kom til makten og senere bosatte seg i Suzdal.

Yevgeny Putin var kjent for sine betydelige bidrag til urologi i årene 1970-1990, og han ble rost for sitt arbeid med å hjelpe pasienter til å komme seg. Likevel er det familiens forbindelser som har fått mer oppmerksomhet fra internasjonale observatører.

Hans sønn, Mikhail Putin, har en stilling som visepresident i Gazproms styre, noe som har blitt anerkjent av Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, som beskrev Mikhail som en «fjern slektning» av den russiske lederen.

Dmitrij Peskov presiserte også at Vladimir Putin ikke har kontakt med fetterens sønn.

Jevgenijs datter, Anna, utvider ytterligere familiens bemerkelsesverdige forbindelser som kona til guvernøren i Kemerovo oblast og eier av et av Russlands største kullselskaper, etter å ha mottatt aksjer fra mannen sin i 2018.

Begravelsen til Jevgenij Mikhailovitsj Putin ble holdt søndag 10. mars, og markerte slutten på et liv som direkte og indirekte hadde påvirket ulike sektorer i Russland, fra helsevesen til energibransjen og mer.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.