Putin kommer med et stort løfte

28/01/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske diktatoren gir et stort løfte.

Russlands president Vladimir Putin ga nylig et løfte til de russiske soldatene som deltar i det han beskriver som en "spesiell operasjon" i Ukraina.

Under en samtale med deltakere i all-russiske konkurranser uttalte Putin at staten vil gjøre alt i sin makt for å støtte disse soldatene når de vender tilbake til det sivile livet:

"Jeg håper veldig på at gutta våre, som for tiden oppfyller sin plikt som en del av den spesielle operasjonen, vil vende tilbake til det sivile livet... Staten må og vil gjøre alt i sin makt for å støtte dem", understreket Putin under arrangementet.

Denne uttalelsen ble sendt på den russiske TV-kanalen 'Russia 24', ifølge Ura News.

Putin deltok også på forumet «Together we will win» for veteraner fra spesialoperasjonen, der han erklærte at støtte til veteranene vil være en prioritet for staten.

Siden starten av operasjonen i Ukraina har den russiske regjeringen iverksatt ulike tiltak for å støtte sine tjenestemenn. Det har imidlertid kommet frem opplysninger som tyder på at ikke alle 'soldater' får likebehandling.

I fjor ble det avslørt at russeren Vyacheslav Kolesov hadde blitt overlatt til seg selv etter at han kom hjem fra krigen.

Kolesov, som havnet i fengsel for tyveri, hevdet å ha blitt tvunget inn i krigen, hvor han mistet begge beina og ikke får hjelp til å komme seg opp og ned til leiligheten sin, noe som krever at han «klatre opp trapper».

Putins løfte og den påfølgende behandlingen av soldater som Kolesov reiser spørsmål om den russiske regjeringens reelle forpliktelse til å støtte sine veteraner.

Mens noen soldater kan motta den lovede støtten, står andre overfor mangel på hjelp, noe som fremhever de komplekse og ofte motstridende realitetene etter kjølvannet av konflikten i Ukraina.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.