Putin skaper igjen frykt: Vil inngå pakt med Nord-Korea mot "fiendtlig vesten"

16/08/2022 08:59

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin har lovet at han vil smi en pakt med Nord-Korea.

Putin sier Russland er klar til å tilby sine allierte våpen som han har lovet å smi en pakt med Nord-Korea.

Presidenten hyllet det russiske militærets handlinger i Ukraina - som har utløst massive vestlige sanksjoner - og takket Moskvas allierte for deres støtte.

– Vi setter stor pris på at vi har mange allierte, partnere og mennesker som deler vår tenkning på ulike kontinenter. Vi er klare til å tilby våre allierte de mest moderne typer våpen, fra håndvåpen til pansrede kjøretøyer og artilleri for å bekjempe luftfart og ubemannede luftfartøyer, sa Putin under åpningsseremonien for forumet "Army-2022" nær Moskva.

I mellomtiden har den vanvittige presidenten skrevet til den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-Un og dannet en pakt for å forene paria-nasjonene mot det «fiendtlige» Vesten. The Sun rapporterer.

Den krigssultne russiske presidenten skrev et brev som antyder at paret jobber for å «utvide omfattende og konstruktive bilaterale relasjoner med felles innsats».

Han forsikret også den øverste lederen om at Russland ville bidra til å «styrke sikkerheten og stabiliteten på den koreanske halvøya».

Putins allierte mytteri

Putins allierte har angivelig nådd vestover i et desperat forsøk på å få slutt på krigen i Ukraina.

Russlands elite får i økende grad panikk av sanksjonene pålagt landet og håper at forhandlingene kan få slutt på krigen fredelig.

Et dokument som antas å ha sirkulert rundt vestlige etterretningstjenester og angivelig sett av The Mirror, lyder: "En representant for Putins indre sirkel sendte et signal om ønsket om å forhandle. Stemningen i Kreml-eliten er panikk."