Raser mot påkledde turister: "En mangel på respekt"

15/08/2023 16:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gjør folk ukomfortable.

Segimon Rovira, 56, kan lenge huske at den solfylte Costa Brava-stranden i Catalonia i Spania ble besøkt av nudister.

Han forteller nå til The Guardian at han begynte å føle seg selvbevisst på stranden etter at flere og flere turister kom til stranden - i badeklær. 

- Før ville folk komme til en nakenstrand og enten dra eller kle av seg. Nå blir de og beholder badedrakten på, sier Rovira til avisa.

Han fortsatte med å fortelle at mange bruker klær som gjør de nakne menneskene der ukomfortable. 

- Det er mangel på respekt, sier Rovira, som leder en nudistforening i Catalonia.

Han og andre nudister i området kjemper nå mot påkledde turister med en kampanje for å forsvare nudisttradisjonen ved rundt 50 strender i området.

Fagforeningsledere sier det er helt lovlig å kle seg naken på strender i Spania, men nudister drar ofte til sine egne strender for ikke å forstyrre de som ikke nudister.

Ifølge The Guardian har foreningen nå sendt et brev til den katalanske regjeringen der de ber om å holde et møte. De beskrev temaet for møtet som «diskrimineringen nudister møter på strendene i Catalonia».

Til tross for konkrete forslag som bedre skilting på nudist strender eller en offentlig bevisstgjøringskampanje, har de ennå ikke fått svar fra myndighetene.

Mange beholder klærne på seg i frykt for å finne seg selv naken i bakgrunnen av bilder på stranden.

Ifølge Rovira er det verre for kvinner som er spesielt utsatt for stirring eller trakassering. 

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.