Reiser utenlands for første gang siden krigen

Her møtes Vladimir Putin med Belarus' president, Aleksandr Lukasjenko, i Sankt Petersborg 25. juni 2022. / Foto: Mikhail Metzel/Ritzau Scanpix

Den russiske presidenten reiser nå utenlands for første gang - offisielt, i hvertfall - siden krigens begynnelse i Ukraina.

Vladimir Putin kan ha pakket toalettsaker i håndbagasjen, for den russiske presidenten reiser utenlands for første gang, offisielt i det minste siden Russland startet krigen i Ukraina.

Les også

Zelenskyj ber FN utvise Russland

Planen, ifølge russisk statlig fjernsyn, er at presidenten skal besøke Tadsjikistan og Turkmenistan, to tidligere sovjetstater lokalisert i Sentral-Asia, denne uken.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

På turné
Enten det er forretninger eller glede at den russiske presidenten fortsetter, er det sannsynligvis bare seg selv som vet.

I alle fall, under turen, vil Putin reise til Tajkistans hovedstad Dushanbe, hvor han vil møte Tajik-president Imomali Rakhmon, som er en nær alliert av Russland og den lengstsittende herskeren av en tidligere sovjetstat.

Han skal også til Ashkhabad, hovedstaden i Turkmenistan. Han vil delta på et toppmøte i en rekke nasjoner, inkludert lederne i Aserbajdsjan, Iran og Turkmenistan.

Deretter vil Putin møte den indonesiske presidenten Joko Widodo i Moskva, står det, og så planlegger han også et besøk til byen Grodno i Hviterussland, hvor han vil delta i et forum med den hviterussiske presidenten Aliaksandr Lukashenko.

Før krigen brøt ut, var Putins siste tur til Beijing i begynnelsen av februar 2022, hvor han snakket med den kinesiske presidenten Xi Jinping før de begge deltok på åpningsseremonien for vinter-OL.

Les også

Kunngjør: Vil ha 300.000 NATO-soldater nær den russiske grensen