Rema 1000-eiere i motvind: Kritisert for bruk av privatfly

18/12/2023 09:50

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Familien Reitan får kritikk for bruken av privatfly.

Odd Reitan og sønnene Ole Robert og Magnus Reitan, som eier Reitan AS, som står bak dagligvarekjeden Rema 1000, har havnet i motvind etter at flyforbruket deres er avslørt.

Rema 1000-eierne har ifølge Nettavisen reist hele 221 ganger i år med sine to privatfly, som eies av Rely AS og Reitan AS, noe som egentlig ikke harmonerer med dagligvarekjedens bærekraftsstrategi, som de skryter av.

Det skriver Dagbladet.

Ifølge Rema 1000 har de mange flyvningene først og fremst vært i forretningsøyemed og kompenseres ved kjøp av klimakvoter.

Nettavisens analyse viser imidlertid at en betydelig del av reisene går til feriedestinasjoner som Málaga og Sveits.

Sofie Marhaug fra Rødt hevder at det er "helt klassisk" for selskaper som fremhever sin bærekraftige profil å ha noen mindre positive sider.

Hun påpeker at det er viktig å redusere utslippene på toppen av samfunnet for å oppnå demokratisk legitimitet i klimapolitikken.

I en kommentar til kritikken sier Sofie Marhaug «Jeg synes det veldig, veldig sjeldent finnes gode argumenter for å bruke privatfly», og understreker at unntak kun skal gjelde av presserende helse- eller sikkerhetsmessige årsaker.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.