Rema 1000, Kiwi og Coop: Nå har prisen økt

01/08/2023 08:35

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prisene fortsetter å øke.

Handelens Miljøfond sa i juli at medlemmene vil gjøre mer for å redusere bruken av plastposer. Så det er allerede kjent at kontingenten for hver plastpose skal økes. 

- Rundt 80 kjeder og butikker, med nær 11 000 utsalgssteder, bidrar til miljøtiltak gjennom å betale kontingent til Handelens Miljøfond for plastposene de selger. Dette er ett av flere tiltak handelen og fondet iverksetter for å redusere plastposebruken i Norge. Målet er å redusere forbruket til under 40 plastposer per innbygger innen 2025.

Tirsdag morgen viste det at prisen hadde økt til 4,5 kroner hos Coop Extra, mens den hadde økt til 4,25 kroner hos Kiwi, Rema 1000 og Coop Mega.

Forrige uke var prisen 3 NOK. Det skriver DinSide.

I juli bekreftet kommunikasjonssjef Kine Søyland for Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Joker og Spar) overfor DinSide at de vil sette opp prisene 1. august.

- Coop har gjennomført flere tiltak for å bidra til redusert forbruk av plastposer, men vi må sammen med kundene våre gjøre enda mer. Det viktigste framover blir å anbefale og legge til rette for at alle våre kunder bruker handlenett, sekk eller veske når de handler hos oss og kjøper avfallsposer på rull til restavfallet sitt, fortalte kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, til DinSide i juli.

Rema 1000 sa til DinSide at de ikke kunne kommentere fremtidig prising.

I følge Handelens Miljøfond brukte vi i Norge mer enn 722 millioner plastposer i fjor, eller 132 poser per innbygger.