Rikmann kritiserte Vladimir Putin: Ble funnet død under mystiske omstendigheter

18/11/2022 07:29

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dan Rapoport tjente en stor sum penger som forretningsmann i Russland før han kritiserte Vladimir Putin. Tidligere i år ble han funnet død i Washington, D.C.

En amerikansk forretningsmann ble funnet død under mystiske omstendigheter. Han tjente en formue i Russland før han snakket kritisk om Vladimir Putin og forlot landet.

Den amerikanske aksjemegleren Dan Rapoports livløse kropp ble funnet på et fortau i Washington, D.C. Han hadde pådratt seg dødelige skader etter et fall fra en nærliggende bygning.

52-åringens død er preget av stor mystikk, noe som har utløst mistanker om at Vladimir Putin er involvert.

Det skriver Daily Star.

Den russiske presidenten er kjent for å være nådeløs og brutal, og de siste månedene har flere velstående mennesker som har uttalt seg kritisk om Putin blitt funnet døde under mystiske omstendigheter.

Rapoport, som har vært veldig vokal om sin støtte til Putins erkefiende Alexei Navalnyj, bodde i Russland, hvor han tjente en formue før han flyttet til Kiev og senere til USA.

– Det har virkelig blitt uutholdelig å bo i Russland. Nå er vi alle avhengige av én hersker, sier Rapoport.

"Hvis denne personen bestemmer seg for at du skal føde barnet hans, så skal du føde det. Og hvis han bestemmer seg for å sette deg i fengsel, vil du gå i fengsel.»

Da politiet kom til stedet, ble den avdøde rike mannen funnet iført flip-flops, samt over 16.000 kroner i kontanter og en ødelagt mobiltelefon.

En rapport utarbeidet etter etterforskningen sa at han døde som følge av "flere skader på grunn av fall fra høyden".

Hans død har blitt beskrevet som en tragedie og som «plutselig/uforklarlig». I tillegg har rapporten også uttalt at dødsårsaken hans er «ubestemt».

En rekke funn publisert for noen dager siden bekrefter at hans død skyldtes et fall fra en høy bygning. Den gir imidlertid ingen forklaring på omstendighetene som førte til dette fallet.

Politiet i Washington har tidligere uttalt at de ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.

Samtidig ble det sagt at de hadde svart på en rapport om en såkalt «genser» om kvelden 14. August.

Følget hans er imidlertid enig i at han ikke ville ha begått selvmord. Videre er det ennå ikke publisert noen informasjon om de andre omstendighetene rundt hans død.