Ringnes med sjokk-beskjed: Julebrus tilbakekalles

19/10/2023 14:26

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Nå trekker de tilbake julebrus.

Ringnes avslørte feil påsatt korker på 0,33 glassflasker med Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus produkter.

Avvik betyr at noen flasker ikke er tette, noe som kan forårsake tap av kullsyre og redusere produktkvaliteten.

Avviket ble oppdaget i intern kvalitetskontroll og gjelder utvalgte produksjonspartier. Denne tilbakekallingen dekker en svært begrenset del av den totale mengden Ringnes julebrus.

- Når flasken ikke er tett forringes kvaliteten på produktet. På sikt kan det i tillegg medføre en risiko for muggdannelser i flasken. Når vi nå velger å gjøre denne tilbakekallingen så raskt, er dette et føre-var-tiltak og for å unngå at flere flasker med dette avviket kommer ut i markedet, sier kvalitetssjef i Ringnes Anett Christensen i en pressemelding.

Avviket oppsto i forbindelse av intern kvalitetskontroll og gjelder flakser tappet i perioden 9.-13. oktober.

- Flasker med andre best før datoer kan trygt nytes. Vi har også rettet opp feilen som er årsak til problemene som har oppstått, og jobber nå for fullt for å sikre at vi får produsert opp mer julebrus, sier Christensen videre.

- Å måtte trekke tilbake noen av våre folkekjære julebrusprodukter er selvfølgelig leit, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

- Det gode er at det fortsatt er lenge til jul og at vi nå gjør vårt ytterste for å produsere opp nye partier for å sikre at alle får sin favoritt i førjulstiden og gjennom jula. Forbrukere kan returnere uåpnede flasker til utsalgssted og vil få refundert pengene for varen.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.