Russisk forretningsmann har forsvunnet: Rømt fra husarrest

25/03/2023 19:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En russisk forretningsmann er etterlyst etter å ha rømt fra husarrest.

Han sto overfor utlevering fra Italia til USA etter at en domstol i Milano denne uken godkjente det.

Men nå er det nytt i saken om den russiske forretningsmannen Artem Uss, som ble arrestert i Italia i oktober, etter anmodning fra USA.

Han har rømt fra husarresten som han har vært i siden arrestasjonen.Det kunne politiet konstatere etter at de onsdag denne uken dro til leiligheten hans i byen Basiglio, som ligger ved Milano. Det var en melding om at russen har brukket fotlenken, noe som fikk politiet til å reagere.

Dette skriver de italienske nyhetsbyråene Ansa og La Stampa.

40 år gamle Artem Uss er sønn av guvernøren i den sibirske regionen Krasnoyarsk, Aleksandr Uss.

Amerikanerne ønsker å få tak i ham fordi de mener at han gjennom et tysk selskap han er medeier i har kjøpt militærteknologi som kan brukes i blant annet militære fly og missilsystemer.

Kjøpene ble gjort fra amerikanske produsenter og ble deretter, ifølge amerikanske myndigheter, solgt videre til selskaper i Russlands forsvarssektor.

Utenom det er han også anklaget for banksvindel og smugling av hundrevis av millioner fat venezuelansk olje til kjøpere i Kina og Russland.

Artem Uss har alltid utgitt seg for å være uskyldig, og hans far, Aleksandr Uss, mener også at han blir brukt i et storslått politisk spill.

Det sier han på meldingsdelingstjenesten Telegram, ifølge Tass.

Her sier han også at han ikke vet hvor sønnen er og at han er bekymret. Samtidig lurer han også på hvordan sønnen rømte, da han skal ha vært ganske godt bevoktet av politiet.