Russiske bomber svært nær EU-grensen: ”De sender et signal”

14/03/2022 12:41

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er et bevisst angrep, sier forskerne.

Søndag morgen ble det meldt om russiske bomber svært nær EUs grense mot Polen.

Javoriv er en by knapt 25 kilometer fra den polske grensen og ligger i den nordvestlige delen av Ukraina nær byen Lviv.

Her rammet russiske luftangrep militærbasen Ukrainas internasjonale senter for freds- og sikkerhetstjeneste.

Søndagens bombing er uadministrerbar, sier Kristian Lindhardt, major og forsker ved Forsvarsakademiet.

– Hvis MiG-jagerflyene fra Polen kommer inn i Ukraina, vil det typisk være Vestukraines flybaser de skal operere fra, sier han til TV 2, og forklarer at det er derfor Russland nå også bomber militærbasen svært nær den polske grensen.

I forrige uke kom det frem at Polen hadde til hensikt å sende 28 MIG jagerfly for å hjelpe Ukraina.

Flyene er forresten av sovjetisk opprinnelse.

Planen var å sende dem til den amerikanske flybasen i Rammstein, Tyskland, hvorfra de deretter kunne fly inn i ukrainsk luftområde.

USA var imidlertid ikke særlig for denne ideen, da den kunne eskalere konflikten betydelig, og hevdet at dette da ville være angrep direkte fra en NATO-base.

Dette kan potensielt utløse den 3. Verdenskrig.

Selv om Ukraina har kjempet hardt for å forsvare sitt land, vil det på et tidspunkt trolig ende opp med at Russland fortsatt får territorium fordi de rett og slett har flere soldater og ressurser enn Ukraina, mener Kristian Lindhardt.

Dette kan ses blant annet i det faktum at russerne angriper fra både Hviterussland i nord, Krim i sør og Russland i øst.

– Men det kan godt se ut som russerne har bitt over mer enn de kan tygge. De har gjort mer framskritt i sør, men det er store tegn til svakhet i russernes framskritt. Å angripe tre steder samtidig ser ut til å være mer enn de kunne takle.

Tidligere ubekreftede bilder delt på Twitter av Ukrainas visestatsminister skal ha vist ødeleggelsene fra rakettangrepet.

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.