Russiske soldater hevder styrker blir sendt til krig i 'paintball-vester og billige hjelmer'

27/10/2022 08:52

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
En russisk soldat hevder i en video at troppene blir sendt ut i krig med dårlig utstyr.

En nylig russisk vernepliktig sendt for å kjempe i Ukraina sa at utstyret som ble delt ut ikke var godt nok. Han satt igjen med en 'paintball-vest' for å beskytte ham mot ekte kuler.

Når soldaten snakker til kameraet, klager han over vesten og de billige kinesiskproduserte hjelmene som skulle beskytte ham og kollegene.

– Vi fikk superkule vester i kveld, sier han sarkastisk, mens kollegene ler i bakgrunnen. For airsoft, beskytter mot luftpistoler. Og de vil sende oss til Ukraina med denne dritten, fortsetter han.

Han klager deretter på angivelig kinesiske hjelmer, og legger til: "De er laget av hvem vet hva, ingenting er klart."

– Men hvem vet, kanskje de kjemper mot airsoft-våpen i Ukraina, spøker noen av kollegene i bakgrunnen.

Det kommer etter nyheten om at Putins vernepliktige ble bedt om å ta tamponger til frontlinjen for å suge opp blod fra skuddskader, på grunn av en alvorlig mangel på medisinsk utstyr til hærens rekrutter.

Det skriver Daily Star.

I slutten av september ble en kvinnelig offiser på et rekrutteringssamlingssted filmet mens han fortalte vernepliktige at tampongene skulle brukes til å suge opp blodet i skuddskader.

"Gutter, ikke le. Spør dine koner, kjærester og mødre om feminine pads. Den billigste. Pluss de billigste tampongene. Vet du hva tamponger er til for? Du må sette dem i skuddskader, og de vil heve opp der og stoppe blødningen," sier den kvinnelige offiseren.

De får også beskjed om å skaffe egne soveposer og liggeunderlag for egen regning, samt medisiner mot diaré.