Russland truer Elon Musk: "Hvis jeg dør under mystiske omstendigheter, har det vært hyggelig å kjenne dere"

Foto: Shutterstock.com

Elon Musk har sagt at Russland kanskje prøver å drepe ham.

Russlands "militære spesialoperasjon" har gått inn i sin tredje måned, og krigen har allerede kostet mange tusen av både russiske og ukrainske soldater liv, akkurat som tusenvis av sivile også har blitt offer for krigen.

Senest fant ukrainske myndigheter likene av 44 sivile under en fem-etasjers bygning som ble ødelagt av russiske angrep tilbake i mars. Det skriver TV 2.

Les også

EU og Ukraina for å forhindre global matkrise: "Det gir dramatiske konsekvenser for sårbare land"

Nesten alle vestlige land har offentlig uttalt siden starten av invasjonen 24. februar at de støtter Ukraina, og mange land har til og med støttet Ukraina direkte med våpen, penger og mye mer.

Enkeltpersoner har også støttet Ukraina ved å organisere innsamlingsaksjoner og lignende, og spesielt Elon Musk, som for tiden er verdens rikeste mann, har gjort sitt for å hjelpe det krigsherjede landet. 

I begynnelsen av krigen skrev Ukrainas visestatsminister Mykhailo Fedorov et innlegg på Twitter der han oppfordret den rike mannen til å "gi Ukraina tilgang til 'Starlink'-stasjoner."

Starlink er en haug med satellitter, som er Musks forsøk på å gi "høyhastighets internett til steder der tilgangen tidligere har vært upålitelig, dyr eller helt utilgjengelig."

Få timer etter Fedorovs forespørsel skrev Musk på Twitter: «'Starlink' tjeneste er nå aktiv i Ukraina. [...]."

Siden da har både journalister (inkludert danske Rasmus Tantholdt), sivile og soldater brukt systemet, som er sikret mot russisk jamming, for å kommunisere med hverandre og omverdenen, og dette har betydd at Musk nå har mottatt trusler fra Russland.

Lederen for Russlands motpart til NASA, Dmitry Rogozin, som tidligere har uttalt at Russland kan utslette alle NATO-land på "en halv time", har skrevet til russiske medier at "den fangede stabssjefen for den 36. Marinebrigade i ukrainas vpåenstykre, oberst Dimitry Kormyankow" han har uttalt at ‘starlink-utstyret’ har blitt levert av elon musks selskap.

Rogozin har fortsatt å skrive at Musk derfor har levert utstyr til "militante" "nazister" ved hjelp av "militære helikoptre i Mariupol".

Videre har Rogozin skrevet: "Elon Musk er derfor involvert i å forsyne de fascistiske styrkene i Ukraina med militære kommunikasjonssystemer. Og for dette vil du ha det bra på en voksen måte, Elon, uansett hvor mye du spiller dum."

Den rike mannen har svart med å kalle Rogozins definisjon av "nazister" feilaktig. «Ordet 'nazist' betyr ikke det han tilsynelatende tror,» skrev Musk i et innlegg der han delte en oversatt versjon av Rogozins innlegg.

Musk har tilsynelatende forstått Rogozins innlegg som en dødstrussel og har senere skrevet følgende melding til sine mange følgere på Twitter: "Hvis jeg dør under mystiske omstendigheter, har det vært hyggelig å kjenne deg."

Les også

Vil hjelpe Nord-Korea økonomisk: Dette vil han ha til gjengjeld