Russland: Vi trenger ikke EU

31/05/2022 10:22

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mandag kveld presenterte EU-ledere en ny sanksjonspakke, som Russland allerede har gitt direkte svar på.

Mandag kveld ble EU-lederne enige om en ny sanksjonspakke som inkluderer noen sanksjoner som vil ha stor innvirkning på Russlands økonomi.

Ifølge TV 2 gjelder dette blant annet et forbud mot to tredjedeler av all oljeimport fra Russland, og forbudet må øke til 90 prosent før utgangen av året.

I tillegg vil EU ekskludere Russlands største bank, Sberbank, fra Swift-betalingssystemet, og ytterligere tre statseide russiske kringkastere vil bli utestengt fra å gjøre forretninger i Europa.

Sanksjonspakken er den sjette i sitt slag, og sammen med den kommer et tilskudd på ni milliarder euro (ca. 67 milliarder kroner) fra EU til Ukraina for å hjelpe det krigsherjede landet med sine ‘likviditetsbehov’.

Det skriver EUs president Charles Michel på Twitter.

"Dette [forbudet] gjelder med umiddelbar virkning over to tredjedeler av oljeimporten fra Russland, og fjerner dermed en enorm finansieringskilde for landets krigsmaskin," skrev han også på sosiale medier.

Kunngjøringen om flere og tøffere sanksjoner mot Russland har blitt kalt av Voyger, en tidligere spesialrådgiver for den amerikanske hæren i Europa, en ‘monumental’ begivenhet for EU.

"Denne prosessen setter virkelig en stopper for det såkalte russiske energivåpenet," sa han, ifølge Sky News.

Selvfølgelig har Russland mottatt sanksjonspakken annerledes dårlig, og faktisk har landet allerede kunngjort sitt svar, og her er det gjort klart at de ikke tror at de trenger EU.

"Russland finner andre importører", skrev Russlands faste representant for internasjonale organisasjoner i Wien, Mikhail Ulyanov, på Twitter.

Ulyanov har også understreket at "EU ikke er i god form".

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.