Russlands utenriksminister hastet til sykehus med hjerteproblemer

14/11/2022 13:53

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putins «høyre hånd», Sergej Lavrov, er kjørt til sykehus med hjerteproblemer på G20-toppmøtet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er fraktet til sykehus etter at han ankom Bali for å delta på G20-toppmøtet.

Kilder hevder at den russiske diplomaten blir behandlet for en hjertesykdom på øya.

Det skriver Mirror.

Det hevdes at han ble fraktet til Sanglah-sykehuset i provinshovedstaden Denpasar.

Sergej Lavrov er den høyest rangerte russiske tjenestemannen som deltar på G20-toppmøtet, som starter tirsdag.

Dette kommer etter at Putin valgte å holde seg unna møtet.

– Vi vil ikke vike unna enhver mulighet til å gjøre vår posisjon høylytt og tydelig, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak.

Rishi Sunak vil oppfordre Moskva til å la kornforsendelser ut av Ukraina fortsette mens Russland truer med å stoppe dem fra førstkommende lørdag.

Statsministeren vil også oppfordre andre verdensledere til å opprettholde støtten til Zelenskyj.

– Han tror at vår støtte ikke vil falme eller endre seg, og at vi er i dette på lengre sikt, sier Rishi Sunaks talsmann.

I mellomtiden har Kinas president Xi Jinping utstedt en advarsel til Russland om ikke å bruke atomvåpen i sin krig mot Ukraina.

De siste månedene har den russiske hæren ikke klart å gjøre fremskritt i sin invasjon av nabolandet og har blitt presset tilbake til deler av øst og sør.

Samtidig har Putin uttalt at han vil være forberedt på å bruke atomvåpen for å beskytte russisk territorium – noe som kan inkludere områder i Ukraina som invaderende styrker har annektert.

Putin sa at Russland ville bruke «alle midler» for å forsvare sine okkuperte områder i Ukraina, og la til at han «ikke bløffet».

Men i en uttalelse rapportert av den kinesiske statskringkasteren CCTV, sa Xi at det internasjonale samfunnet burde «i fellesskap motsette seg bruk av eller trusler mot bruken av atomvåpen».

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.