Ryanair-passasjerer raser: Strandet på flyplassen i flere dager

22/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Passasjerene var strandet på den polske flyplassen i flere dager.

I flere dager har passasjerer med Ryanair-flyet sittet på Krakow lufthavn. Blant dem var June Phillips, som delte sin sjokkerende opplevelse etter å ha prøvd å reise hjem fra en ferie i Polen.

June kalte opplevelsen et «mareritt» og sa at hun «aldri ville bruke Ryanair igjen» etter denne hendelsen, skriver EdinburghLive ifølge Mirror.

Hendelsen fant sted forrige fredag, da flere avganger ble kansellert på grunn av kraftig snøfall. Uten alternative tilbud og hotell fullbooket, hevder June og partneren hennes, Frank, at de ble tvunget til å overnatte på flyplassen.

Dagen etter ble de informert om at det ville være et fly de kunne ta, men etter mye forvirring ble også dette flyet kansellert.

Ifølge June betydde dette at de måtte tilbringe en natt til på flyplassgulvet. Hun hevder at verken hun eller partneren ble tilbudt vann eller tepper.

Den andre dagen sa June:

"Jeg tror noen mennesker kanskje fikk noen timers søvn, men jeg sov ikke et sekund mens jeg var der. Vi ventet alle lenge ved gaten på dette flyet og deretter det ble forsinket. Snøen ble ryddet fra rullebanen, vi kunne se alle snøploger ut og andre fly ta av. Vi ble gjetet rundt flyplassen som storfe og bedt om å gå til gate 16."

Den gikk derfor til gate, men fikk da beskjed om at flyet var kansellert. Så måtte de gjennom alt igjen.

"Alle ble urolige, det var ingen steder å vaske seg, noen hadde ikke tilgang til medisinene sine, unge jenter på sin første ferie var redde og visste ikke hva de skulle gjøre. Så ble vi tilbudt en kupong på 6 pund. Hva de skulle gjøre bruker vi det til?» la hun til.

June og familien hennes møtte et annet par fra West Lothian, og de bestemte seg for å slå seg sammen. Søndag bestemte June og hennes nye venn Kirsty Walker seg for å bestille et fly til East Midlands.

De betalte alle £750 for å fly til East Midlands flyplass den kvelden og bestilte et opphold på Premier Inn. Den nyopprettede gruppen på seks bestilte deretter to leiebiler for å kjøre tilbake til Edinburgh og hente bilene sine fra Edinburgh lufthavn.

En talsperson for Ryanair sa: "Denne flyvningen fra Krakow til Edinburgh (1. desember) ble forsinket og ble deretter kansellert på grunn av kraftig snøfall på Krakow lufthavn, noe som tvang den innkommende flyvningen til å omdirigere til Katowice. Disse passasjerene ble varslet via SMS/Varsling/E-post og ble informert om at det var arrangert et redningsfly for å bringe passasjerer til Edinburgh dagen etter (2. desember)."

"Dessverre ble været på Krakow lufthavn forverret i løpet av neste dag, og redningsflyet fra Krakow til Edinburgh (2. desember) ble også forsinket og kansellert som et resultat av dette. Disse passasjerene ble varslet og informert om deres muligheter for enten å endre flygningen uten kostnader eller motta full refusjon for deres kansellerte flyreise.

"Ms. Walker valgte å bytte til et annet fly, og full refusjon ble behandlet 12. desember for hennes opprinnelige flyreservasjon samt forskjellen i pris for hennes nye flyreservasjon og dokumenterte utgifter."

«Da Phillips ved en feiltakelse ba om refusjon gjennom Krakow lufthavn og ikke direkte med Ryanair som instruert i e-posten som ble sendt til hovedpassasjeren i bestillingen hennes 2. desember, klarte ikke agenten å varsle Ryanair om refusjonsforespørselen, og som et resultat ble vi ikke kjent med fru Phillips' refusjonsforespørsel, vil imidlertid et medlem av vår kundeserviceavdeling kontakte fru Phillips for å hjelpe med kravet hennes.

"Til tross for Ryanairs innsats for å arrangere overnatting for passasjerer begge netter, var tilgjengeligheten av overnatting i Krakow begrenset, og passasjerene ble informert om at de også kunne ordne sin egen overnatting i Krakow og kreve refusjon på Ryanair.com. Vi beklager på det sterkeste til disse passasjerene for eventuelle ulemper forårsaket av disse værrelaterte forstyrrelsene som var helt utenfor Ryanairs kontroll."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.