Rystende nyheter: Mobbekultur i Norges Skiforbund

22/09/2023 10:58

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Snakker nå ut om arbeidsmiljøet.

Frode Pedersen - tidligere smører for Johannes Høsflot Klæbo (26) - mener det er mobbekultur i Norges Skiforbund.

Pedersen var skismører for Klæbo fra 2017 til 2023. Denne våren klarte han ikke å fornye kontrakten, og mener at det var ubegrunnet.

- Det har blitt skapt en ukultur. Mitt ønske er at arbeidsmiljøet blir bedre for de ansatte, sier Pedersen til VG.

- Jeg vil få fokus på grunnleggende verdier, vanlig oppførsel og behandling av mennesker med respekt. Det skjer en del i kulissene folk ikke ser, dessverre.

Den tar blant annet for seg det som skjedde før ski-VM på 15 km i Planica i vinter. Plutselig forsvant en av Klæbos beste skøytepar. To timer før start dukket de plutselig opp på stedet.

Videre forteller han at de var helt ødelagte, og totalt herjet under sålen.

Klæbo ble nummer fire. Da Pedersen var ferdig med arbeidsdagen, oppdaget han at skiene var ripet opp.

Skiforbundet vedtok 12. september at hele saken skal behandles som en varslingssak. Saken dreide seg om mobbing, trakassering og diskriminering.

Pedersen sa at han ikke går ut fordi kontrakten hans ikke fornyes. På den annen side mener han at arbeidsmiljøet er blitt uholdbart.

Han følte seg frosset ut på grunn av «falske anklager og respektløs behandling som mobbing, svartelisting, utstøtelse og baksnakking som har gitt stor psykisk belastning».

Generalsekretær i Skiforbundet, Arne Baumann, sa at hendelsen vil bli håndtert i samsvar med forbundets retningslinjer for rapportering av kritikkverdige forhold.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.