Så lenge var Madeleine McCann i live etter at hun forsvant

25/05/2023 14:27

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Etterforskere leter i et reservoar i Portugal etter tegn på Madeleine McCann som en del av rettssaken mot den dømte seksualforbryteren Christian Brueckner, mistenkt for hennes forsvinning.

Brueckner sitter for tiden i fengsel for voldtekt av en kvinne i Praia du Luz i Portugal, og er mistenkt for flere voldtekter og overgrep mot barn i området mellom 2000 og 2017.

Tyske etterforskere mener han kan være den skyldige bak Madeleine McCanns forsvinning, og aktor Christian Wolters sa at beslutningen om å ransake reservoaret ble tatt på grunnlag av «visse tips».

Politiet har fjernet en rekke gjenstander fra Barragem do Arade-reservoaret og utvidet søket i området en ekstra dag etter angivelig å ha mottatt et "troverdig tips" om stedet Brueckner pleide å besøke.

Ifølge The Times informerte en politiinformant offiserer om at Brueckner besøkte reservoaret «noen dager» etter McCanns forsvinning i 2007.

De forteller at informanten fortalte politiet at barnet kunne ha vært i live i «to eller tre dager» etter at hun først forsvant.

– Vi har indikasjoner på at vi kan finne bevis der, sier Wolters om beslutningen om å søke i reservoaret.

– Jeg vil ikke si nøyaktig hva det er, og jeg vil heller ikke si hvor disse indikasjonene kommer fra. Det eneste jeg vil presisere er at det ikke er fra den mistenkte.

Mens tyske og portugisiske offiserer leder søket, er britiske offiserer til stede på en "watch-brief" som vil formidle all nyttig informasjon som er oppdaget tilbake til McCann-familien.

En lastebilsjåfør fra området hevdet at han så en kvinne gi et barn som matchet Madeleine McCanns beskrivelse til en mann to dager etter at hun forsvant.

Etterforskerne håper også å finne bevis for andre Brueckner-ofre i reservoaret, og området ble tidligere raidet etter McCanns forsvinning.

Lagene har brukt snifferhunder for å lete etter mulige rester av bevis, mens folk med spader og hakker har gravd jord rundt reservoaret.

Det skriver LADbible.

Dykkere har ennå ikke blitt brukt, da vannstanden har sunket betydelig siden forrige måling, og mye av kystlinjen som ble undersøkt tidligere var under vann.

Selv om det opprinnelig skulle vare i to dager, kan tiden offiserene tilbringer på reservoaret forlenges hvis de finner noe de tror kan kreve ekstra tid til å undersøke.

Læs også:

Seere reagerer negativt på 'Skal vi danse': Nå kommer en gladnyhet Etter at flere har reager, kommer nå en gladnyhet.
Søvnekspert advarer: Vær forsiktig med dette i de kalde månedene De kalde månedene gjør søvnen ubehagelig for et stort antall mennesker.