Se bildene: Denne spesialdesignede bilen skal kjøre Jonas Vingegaard til Rådhuspladsen

25/07/2023 17:10

Sofie

Nyheter
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Det er spesialtransport hele veien for Jonas Vingegaard onsdag.

Ekstraordinær innsats er ikke uvanlig når noen skriver historie. Den seks kilometer lange turen gjennom Københavns gater skal gjennomføres i en unik, spesialdesignet Skoda Enyaq, laget med åpent tak til formålet.

Etter tre harde uker i sykkelsadelen er transporten onsdag ved retur til Danmark også spektakulær for Jonas Vingegaard.

Dagen starter i Amsterdam, hvor et privatfly frakter Jonas Vingegaard og familien til Kastrup lufthavn. Derfra går turen i kortesje gjennom København og inn til Rådhuspladsen, og det er ventet at mange tusen dansker vil stå klare til å hylle den danske turvinneren langs hele ruta.

Den store triumfen har gitt den danske delen av hovedsponsoren for løpet, Škoda, mye arbeid, som har jobbet på høytrykk den siste uken for å skape best mulig rammer for dagen.

Etter flyturen vil familien Vingegaard være den første til å kjøre en spesialdesignet åpen Škoda Enyaq Coupé. Den kan ikke kjøpes på markedet, men ble laget kun for den historiske turen gjennom byen, hvor blant annet hele glasstaket er fjernet.

– Det har vært noen hektiske dager for oss, men det er verdt det, og som mobilitetspartner for Tour de France kunne vi ikke ønsket oss en bedre avslutning, sier Niels Pilgaard, markedssjef i Škoda Danmark.

Foto: Skoda

Fra coupe til cabriolet

Forberedelsene til det danske Škoda-teamet har blant annet bestått i å bygge om den elektriske Škoda Enyaq Coupé til en cabriolet, slik at Jonas Vingegaard har mulighet til å hilse på de mange tilskuerne under kortesjen og omvendt.

Konkret betyr det at modellens tak, som normalt består av glass, er fjernet for å lage en åpen vogn for Vingegaard og familien.

«Vi har måttet være kreative og tenke raskt for å skape den åpne vognen turen fortjener, og med det har vi skapt den eneste åpne Škoda Enyaq Coupe i verden. Det har ikke vært lett, og det har krevd mange timer og godkjenninger fra ulike instanser, men resultatet er akkurat som det skal, og det er verdt all innsatsen, sier Niels Pilgaard.

Opptoget begynner i krysset mellom Tårnbyvej, Saltværksvej og Amager Landevej. Kjør deretter Amagerbrogade, Christmas Møllers Plads og Torvegade.

Deretter beveger prosesjonen seg over Knippelsbro, langs Vindebrogade og Stormgade. Deretter takker de nei til H.C. Andersens Boulevard og inn til Rådhuspladsen.