Se teaseren her: Elsket Disney-barnefilm får en oppfølger – og slippes i år

10/02/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En av studioets mest populære filmer i nyere tid når nå et nytt kapittel.

Disney har hevet seilene og annonsert oppfølgeren til storhiten «Moana» som skal komme på kino 27. november. Det skriver Variety.

Den etterlengtede nyheten ble avslørt av Disney-sjef Bob Iger på CNBC, og brakte en ny bølge av spenning til fans av den elskede franchisen.

Den kommende filmen, «Moana 2», begynner en ny æra for tittelfiguren og venninnen Maui. Med en original plan om å utvikle historien som en TV-serie, ble prosjektet oppgradert til en spillefilm etter at Iger selv var imponert over det første arbeidet.

"Vi gleder oss til å gi deg mer av Moana og Maui når 'Moana 2' kommer på kino i november," sa Iger

.Denne gangen kaller et uventet anrop fra Moanas veifinnende forfedre henne tilbake til havet, hvor hun og et helt nytt mannskap av usannsynlige sjøfolk må navigere i det mystiske og farlige vannet i Oseania.

Regissert av Dave Derrick Jr., lover «Moana 2» å fortsette den musikalske arven fra den første filmen med bidrag fra den talentfulle duoen Abigail Barlow og Emily Bear, samt de tilbakevendende musikerne Opetaia Foa'i og Mark Mancina.

Selv om Lin-Manuel Miranda, hjernen bak hits som «How Far I'll Go» og «You're Welcome», ikke forventes å bidra med nye sanger, er forventningene til filmens lydspor fortsatt høye.

Den første «Moana»-filmen gikk til en global billettsalg på over 680 millioner dollar og gjenoppfant seg selv på Disney+ med én milliard timer streamet i fjor.

Etter et utfordrende 2023 på billettkontoret for Disney, med skuffelser fra flere storfilmer, ser «Moana 2» ut til å bli en sentral del av Disneys strategi for å gjenopplive studiosuksessen.

Spenningen øker også over studioets separate live-action-remake av "Moana", med Dwayne Johnson som kommer tilbake som den tatoverte halvguden Maui. Auli'i Cravalho, den originale stemmen bak Moana, vil ikke gjenta rollen sin i live-action-versjonen, men vil i stedet tjene som en utøvende produsent, og gi henne en fortsatt innflytelse på Moanas arv.

Med Cravalhos forpliktelse til castingprosessen og et løfte om å representere karakterene og historiene nøyaktig, setter "Moana 2" seil mot nye horisonter og lover å bringe enda mer eventyr, musikk og magi til både gamle og nye fans. November kan ikke komme fort nok for de som lengter etter å gjenforenes med Moana, Maui og deres nye venner på storskjerm.

Du kan se teasertraileren for det maritime eventyret her: