Ser du denne kroken på et offentlig toalett bør du umiddelbart forlate stedet – og kontakte politiet

17/08/2023 15:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det ser ut som en vanlig kleskrok, men ikke la deg lure.

På enkelte offentlige toalettanlegg er det montert kroker på for eksempel døren, som lar besøkende henge opp yttertøyet mens de utfører nødvendige gjøremål.

Ofte tenker man ikke så mye på kroken om den ikke skal brukes uansett. Men det kan være en fornuftig idé å være klar over dette, som beskrevet av The Mirror.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Privat

I fjor advarte politiet i Monroe, Florida om at uregjerlige personer hadde begynt å plassere spionkroker på offentlige kvinners bad.

Disse krokene ser ut som vanlige kroker for oppheng av klær og lignende, men de inneholder et kamera som er i stand til å overføre videoer fra toalettrommet til gjester.

Spionkrokene er også tilgjengelig i danske nettbutikker. De kan inneholde minnekort med en kapasitet på opptil 16 gigabyte og er utstyrt med en integrert sensor som setter i gang opptak når bevegelse oppdages.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Privat

I tilfellene rapportert fra Florida, kunne personene som hadde plassert de skjulte kameraene på toalettene få tilgang til kroken igjen for å laste ned opptakene fra minnekortet til datamaskinen.

"Dersom du er i besittelse av offentlige toalettfasiliteter på eiendommen din, anbefales det at du foretar en grundig undersøkelse av disse. Oppdager du noe mistenkelig som kan se ut som et skjult kamera, bør du avstå fra å berøre det. Kontakt oss umiddelbart og vi vil forholde oss," sa sheriff Rick Ramsay i den forbindelse.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.