Simone Biles er tilbake

02/08/2021 13:41

Emma Sletta

Nyheter
Simone Biles skal delta i OL-finale.

Den amerikanske turnstjernen Simone Biles deltar tirsdag i OL-finalen i bom etter å ha stått over de tre siste individuelle øvelsene. Dermed blir det hennes første finale i Tokyo.

Da startlisten til finalen ble klar mandag formiddag norsk tid var 24-åringen med blant de åtte utøverne. USAs turnforbund bekrefter i en Twitter-melding at hun skal delta.

Etter at hun kvalifiserte seg til samtlige apparatfinaler, trakk Biles seg fra både mangekamp og apparatfinalene i sprang, skranke og frittstående. Hun begrunnet det med at hun trengte å pleie sin mentale helse.

I etterkant av offentliggjørelsen av grunnlaget for at hun trakk seg, har Biles fått oppbakking fra flere store stjerner. 

Justin Bieber har blandt annet delt et bilde av Biles på hans instagram hvor han skriver:

«ingen vil noen gang forstå presset du møter! Jeg vet at vi ikke kjenner hverandre, men jeg er så stolt av beslutningen om å trekke meg. Det er så enkelt som - hva betyr det å vinne hele verden, men miste sjelen din. Noen ganger er våre nei mer kraftfulle enn våre ja. Når det du vanligvis elsker begynner å stjele gleden din, er det viktig at vi tar et skritt tilbake for å vurdere hvorfor.

Folk trodde jeg var gal for å ikke fullføre Purpose turen, men det var det beste jeg kunne ha gjort for min psykiske helse!! Så stolt av deg @simonebiles»


Men nå er hun altså klar for konkurranse igjen, og den går onsdag morgen norsk tid. Amerikaneren tok fire gull og bronse i Rio-OL for fem år siden. Bronsen kom i nettopp bom.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.