Sjokk: Machu Picchu stengt på ubestemt tid

22/01/2023 12:53

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En av verdens mest kjente turistattraksjoner er stengt på ubestemt tid.

Myndighetene i Peru har kunngjort at landets største turistattraksjon, Machu Picchu, er stengt på ubestemt tid.

Det skriver det franske nyhetsbyrået AFP, ifølge TV 2.

Årsaken er de store demonstrasjonene som Peru har opplevd de siste dagene.

Tusenvis av demonstranter har demonstrert på gatene i det søramerikanske landet i håp om at landets president Diana Boularte vil gå av.

Demonstrasjonene, som har pågått siden begynnelsen av desember 2022, har  allerede krevd minst 40 demonstranters liv, men det ser ikke ut til at de er i ferd med å stoppe.  

Demonstranter og opprørspoliti fortsetter å støtte sammen i voldelige sammenstøt i Lima og andre større byer, men også i mindre byer over hele landet.

Torsdag sa Boularte at politiet hadde demonstrasjonene under kontroll, og at de ansvarlige for hærverk og vold ville bli straffet, men ifølge utenriksdepartementet er situasjonen fortsatt voldelig og potensielt dødelig.

Blant annet er det innført unntakstilstand og portforbud i et stort antall peruanske byer, og ifølge utenriksdepartementet øker sammenstøtene mellom politiet og demonstrantene i flere byer.

– Unngå demonstrasjoner og andre store ansamlinger. Unngå å oppholde deg i nærheten av offentlige bygninger, politi og militære installasjoner,» oppfordret departementet.

Et stort antall av landets flyplasser er også stengt, og nå har den peruanske regjeringen kunngjort at landets største turistattraksjon, Machu Picchu, også er stengt på ubestemt tid.

Machu Picchu, en godt bevart førkolumbisk by som ligger i fjellene over Urubamba-dalen ca 80 km fra Cuzco i Sør-Peru, er en av verdens mest besøkte og mest berømte turistattraksjoner, som også er ansvarlig for en stor del av Perus årlige inntekter fra turisme.

Byen står også på UNESCOs verdensarvliste.