Sjokkerende video: Slik så 5-stjerners feriestedet ut før og etter skogbrannen på Rhodos

27/07/2023 20:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En sjokkerende video på TikTok viser hvordan et bassengområde på et feriested så ut før og etter en skogbrann på Rhodos.

Tusenvis av mennesker er evakuert på grunn av skogbrannene på den greske øya Rhodos, inkludert danske turister – og utallige hoteller, butikker og andre bygninger er allerede ødelagt.

På TikTok har en ferierende som går under brukernavnet @K_urdo4 delt en video fra det luksuriøse Lindos Imperial Resort and Spa, som ligger ca. 1,5 km. fra Kiotari sentrum på Rhodos.

I videoen ser du først et klipp fra bassengområdet, hvor resortens gjester bader og slikker sol. Gjesten viser så nok et klipp fra samme område, som nå er dekket av aske som følge av skogbrannene (se hele videoen nederst i artikkelen).

På sosiale medier skrev hotellet at gjester som fortsatt hadde eiendeler på stedet kunne komme og hente dem. I en uttalelse sa hotellet også:

"Sikkerheten og trivselen til våre gjester og ansatte er vår absolutte prioritet og vi har tatt denne forholdsregelen for å ivareta alles sikkerhet. Vi vil gjerne understreke at vi er i konstant kommunikasjon med lokale myndigheter og følger situasjonen nøye.

Vær trygg på at vi tar alle nødvendige tiltak for å håndtere situasjonen ansvarlig og sikre en trygg atmosfære for alle. I løpet av denne utfordrende tiden uttrykker vi vår dypeste takknemlighet for din forståelse og støtte."

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis sa: "Vi er i krig - fullstendig fokusert på brannene. I de kommende dagene og ukene må vi være konstant i beredskap."

I går besøkte Mirror den brannherjede delen av øya, som ifølge media ser ut som «en krigssone».

Traumatiserte briter som fløy tilbake til Storbritannia mandag fortalte også hvordan de måtte løpe for livet i tre timer. De kunne høre de enorme flammene «knitre» bak dem før de ble reddet av hæren.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?