Det er i denne verden mange varer, som er spesielt kjent for sitt opprinnelsessted. For eksempel er champagne fra regionen Champagne i Frankrike.
Hvis den boblende drikken er laget av druer fra et annet sted, kalles det en musserende vin i stedet.
På samme måte er fetaost fra Hellas. I Sveits er du flink til å lage sjokolade. Alpelandet er mest kjent for varianten Toblerone, som til og med er formet som Alpene. Det blir ikke mer original "sveitsisk sjokolade".
Men det vil snart endre seg. Fra 2023 vil Toblerone ikke lenger utelukkende bli produsert i Sveits.
Den økende etterspørselen etter produktet betyr at fra neste år vil Toblerone sjokolade også bli produsert fra en fabrikk i Slovakia.
Selv om det kan stimulere til økende etterspørsel, vil det også ha negative konsekvenser.
"Av juridiske grunner krever produksjonsendringene at vi tilpasser emballasjen vår for å overholde sveitsisk lov. Spesielt betyr det et farvel til ordet 'Sveits' på emballasjen," sier den amerikanske matgiganten Mondelez International, som eier Toblerone-varemerket, ifølge Forbes.
I Slovakia produserer Mondelez allerede kjente sjokoladeprodukter som Milka og Suchard.
Toblerone ble opprettet i 1908 på Tobler-familiens egen fabrikk, og har siden blitt produsert i den sveitsiske hovedstaden Bern.
Syv milliarder Toblerone-sjokolader produseres årlig, hvorav 97 prosent av produksjonen eksporteres til 120 land.