Skatteetaten: Sjekk nå!

06/02/2024 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Nå kommer de med oppfordring.

En kraftig oppsving i interessen for skattekort er rapportert av Skatteetaten, med en historisk 2,1 millioner nordmenn som allerede har sjekket sine detaljer.

Skattekortet for 2024, distribuert den 15. desember, har tydelig motivert mange til å ta et dypdykk i sine økonomiske forhold.

Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, applauderer denne bevegelsen mot økt skattebevissthet. Hun fremhever at allerede har nesten en million innbyggere justert sine skattekort, noe som er en ny rekord.

De første dagene av januar markerte en annen milepæl da Skatteetaten sendte ut varsler til omtrent 2,5 millioner personer. Det skriver DinSide.

Disse varslingene, rettet mot de som ennå ikke hadde gjennomgått sitt skattekort, oppfordrer til øyeblikkelig handling.

- Tallene i skattekortet baserer seg på opplysninger fra 2022 og 2023. Det kan ha skjedd mye i livet ditt siden da, og vi oppfordrer derfor alle til å logge inn på skatteetaten.no for å sjekke at de foreslåtte tallene for din inntekt, din gjeld, din formue, dine renter og dine fradrag for 2024 stemmer, forklarer Gjengedal.

Inntekt, bankinnskudd, gjeld og renter er de feltene hvor det er registrert flest endringer, noe som ikke er overraskende gitt deres direkte påvirkning på skatteberegningen.

Gjengedal peker også på spesifikke grupper som bør gi sitt skattekort ekstra oppmerksomhet. Disse inkluderer:

  • Ny pensjonister eller de som snart går av i år

  • Boliglåntakere - spesielt de som har byttet rentetype

  • De som har delt lån

  • De involvert i eiendomshandler eller utleie

  • De som har endret jobb eller inntekt

  • De med betydelige barnehagekostnader eller reiseutgifter til jobb

Hun understreker viktigheten av å oppgi nøyaktig informasjon for å sikre riktig skattetrekk.