Skianlegget stenger: "Det kommer bare til å bli verre"

25/09/2023 07:30

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Familier over hele landet bestiller for tiden skiferien for den kommende vinteren. Å velge et skianlegg vil bare bli enklere. Det er færre og færre skisteder å velge mellom.

Skistedet La Sambuy på det berømte Mont Blanc-fjellet i Frankrike stenger. Det er ikke lenger lønnsomt å drive alpinanlegget etter at bakkene bare hadde snø i fire uker sist vinter.

– Før hadde vi snø praktisk talt fra første desember til 30. mars, sier ordfører Jacques Dalex i La Sambuy til CNN.

Det følger en trend der flere skisteder vil stenge i årene som kommer. 53 prosent av skistedene i Europa har høy risiko for snømangel hvis den globale oppvarmingen fortsetter å overstige to grader, ifølge en rapport i det vitenskapelige tidsskriftet Nature Climate Change.

Reiseselskapet Sunweb er foreløpig ikke bekymret for den kommende vintersesongen.

"Vi forventer ikke at skistedene våre vil ha problemer denne sesongen," sa Jan Lockhart, kommersiell leder på Sunweb, som forventer at en viss prosentandel av skistedene vil stenge innen de neste 10 årene.

I fjor begynte skisesongen i de franske alpene sent. Helt inn i januar manglet det så mye snø at bakkene ikke kunne åpne.

Nyt skiferien så lenge den varer.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.