Skip veltet: 25 sårede

22/03/2023 14:23

Emma Sletta

Nyheter
Foto: @Tomafc83/Twitter
Foto: @Tomafc83/Twitter
Det 76 meter lange skipet ligger nå 45 grader til den ene siden.

Fem ambulanser, en luftambulanse, tre traumeteam og andre spesialister er tilkalt til et dokk i Edinburgh i Skottland, der et skip har veltet.

Det skriver flere medier, deriblant BBC, som melder om 25 skadde som følge av hendelsen, men det er ukjent hvor alvorlige skadene er.

15 personer er fraktet til sykehus mens ti personer behandles på stedet, melder Scottish Ambulance Service, som rykket ut til ulykken klokken 08.29 lokal tid.

Ifølge politiet har skipet løsnet mens det har ligget i en tørrdokk. Bilder fra sosiale medier viser hvordan det 3000 tonn tunge skipet vipper 45 grader.

Eieren av skipet er medstifter av Microsoft Paul Allen. Som følge av «operasjonelle utfordringer» under koronapandemien ble skipet plassert i en langsiktig fortøyning i 2020.

Før dette hadde den blitt brukt til dypvannssøk etter skipsvrak og krigsgraver i sjøen.

Foto: @Tomafc83/Twitter

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.