Skolebarn laget syrebomber: Hundevandrer og hund fikk etsninger

04/12/2020 10:39

Emma

Nyheter
Elever ved en dansk skole eksperimenterte med kjemikalier, noe som nå har resultert i at politiet og kommunens SSP-enhet har blitt involvert.

En gruppe gutter fra 9. Klasse i Horsens i Danmark har hat mye kjemi på skolen, det har ført til at de har laget noe skoleledelsen har kalt for en"syrebomber".

Dette kommer tydelig fram i et brev sendt til alle skolens foreldre av skolens leder, Karen Schmidt Poulsen, sett av Ekstra Bladet.

"Dessverre har vi hatt noen elever på skolen som har eksperimentert med hjemmelagde "syrebomber" i skoletiden - både i går og i dag. " Bombene er «laget ved å helle avløpsrenser i en flaske og kan detonere ukontrollert», ifølge brevet, ifølge Ekstra Bladet.

Sakens natur og alvor har ført til skolens beslutning om å involvere SSP-enheten i Horsens kommune. I tillegg har brannvesenet også besøkt skolen på torsdag, hvor de har vasket et område i skolegården.

" Skoleområdet har igjen i dag blitt gjennomse, hvor vi har funnet flere "bomber". Disse er fjernet akkurat slik brannvesenet har vært og vasket gjennom sandområdet vårt i den store skolegården der en av flaskene hoppet», står det også i brevet.

Saken er også anmeldt til politiet. Tanja Nyborg, direktør for utdanning og arbeidsmarked i Horsens kommune, har uttalt dette.

Hun sier de ser veldig alvorlig på saken, og derfor har systemet satt seg sammen for å få saken håndtert på best mulig måte.

"Vi skulle ha snakket med barn og elever og forklart at det kan se ut som enkle skøyerstreker, men at det faktisk er veldig farlig. Vi må snakke om hvorfor du ikke bør gjøre det og hvilke konsekvenser det kan få for andre hvis ting går galt, sier hun til Ekstra Bladet.

Hun understreker at de aktuelle elevene ikke vil bli utvist fra skolen, da kommunen fortsatt har en undervisningsplikt.

Hundevandrer og hund fikk etsninger

I brevet står det også at en hund og eieren har mottatt etsninger som de har vært i kontakt med væsken som guttene lager syrebomber med.

– Vi har blitt oppmerksomme på at det er ulike uheldige hendelser på skolens område. Senest i går fikk en hund og eieren etsninger ved kontakt med væske (fra en syrebombe) i fontenen i skolegården», står det i brevet, sett av Ekstra Bladet.

Både foreldre og barn oppfordres også til å være spesielt oppmerksomme hvis de velger å bruke skoleområdet til lek og aktivitet.

Brevet sier også at du ikke under noen omstendigheter bør nærme deg eller berøre ulike beholdere, da disse kan være syrebomber. Innholdet er svært korroderende, og det er ikke kjent når det kan briste.